Αθλητισμος

Απόλλων Σιδεράκος, 9,5 ετών, πρωταθλητής Ελλάδος στο τένις στην κατηγορία του

Είναι αυτός ο επόμενος Τσιτσιπάς; Διαβάστε την πρώτη συνέντευξη του ταλαντούχου τενίστα του Α.Σ. Ορφέα Λάρισας που παίζει από ενός έτους

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απόλλωνας Σιδεράκος

Απόλλωνας Σιδεράκος: Συνέντευξη με τον πρωταθλητή Ελλάδος στο τένις στην κατηγορία κάτω των 10 ετών, του Α.Σ. Ορφέα Λάρισας.

Φοράει το πορτοκαλί-λευκό καπέλο στο μακρύ μαλλί του και το αγαπημένο μπλε σετ -που επιλέγει συνήθως όταν θέλει να κερδίσει έναν αγώνα- και μπαίνει στις 22 Απριλίου στο γήπεδο 1 του Marathon Country Tennis Club. 2-1,2-2,3-2,3-3,4-3,5-3 και τελικά το ματς καταλήγει 7-5 με τον Απόλλωνα Σιδεράκο από την Λάρισα να κερδίζει τον Σταύρο Λαδερό από τη Χαλκίδα και να αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδoς στην κατηγορία κάτω των 10 ετών στα αγόρια. Μετά τον τελικό του τουρνουά ο μικρός τενίστας του Α.Σ. Ορφέα Λάρισας -που μέτρησε πάνω από 260 συμμετοχές σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα-, γιόρτασε τη νίκη του με ένα παγωτό και πήγε στο Πόρτο Ράφτη να παρακολουθήσει τον αγώνα τένις του αδερφού του.

Απόλλωνας Σιδεράκος

«Ήμουν αγχωμένος στην αρχή, έχασα το πρώτο game νομίζω από το άγχος μου και δεν άκουγα τον μπαμπά μου (είναι και προπονητής του) που έλεγε να αλλάξω ρακέτα. Σκεφτόμουν ότι μπορώ να κερδίσω και ότι δεν θα το βάλω με τίποτα κάτω» μου λέει γεμάτος ενθουσιασμό ο Απόλλωνας. Ο «Άπο» όπως τον φωνάζουν οι συμμαθητές του στο σχολείο είναι 9,5 χρονών, πηγαίνει τετάρτη δημοτικού, είναι εξαιρετικά γλυκός και ενώ αρχικά είναι διστακτικός για την πρώτη του συνέντευξη, φαίνεται να «παίρνει τον αέρα» αμέσως και να το απολαμβάνει. Είναι Κυριακή και ετοιμάζεται να πάει για τένις με τον αδερφό του Θησέα -που είναι φέρελπις αθλητής στην κατηγορία Κ14- στο γήπεδο των γονιών τους, εκεί που προπονείται καθημερινά. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα του έχει κρυφτό και μπάλα στην πλατεία με τον Γιώργο, τον Ηλία, τον Λάμπρο και τον Κωνσταντίνο. «Μην ξεχάσεις σε παρακαλώ να τους γράψεις όλους» μου τονίζει και φυσικά δεν θα παρέλειπα κανέναν τους!

Απόλλωνας Σιδεράκος

Πριν από τον αγώνα έκανε ζέσταμα να είναι έτοιμος για τον τελικό. «Ήμουν χαρούμενος, ευχαριστήθηκα το παιχνίδι. Νιώθω πολύ περήφανος που κατάφερα να βγω πρώτος ανάμεσα σε τόσο καλούς αθλητές αλλά δεν σταματάω τη σκληρή προπόνηση και την προσπάθεια για το καλύτερο. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας που έπρεπε να είμαι συνέχεια συγκεντρωμένος χωρίς να κάνω κανένα λάθος και κέρδισα στην υπομονή και στην σταθερότητα. Μου αρέσει όταν με συμβουλεύει ο μπαμπάς με τον προπονητή του στους αγώνες μου γιατί ξέρω πως μπορούν να με βοηθήσουν να γίνω καλύτερος.

Την στιγμή που μου είπε ο μπαμπάς "Πρέπει να τον κερδίσεις στην υπομονή, στη σταθερότητα και στη δύναμη" ήξερα ότι αυτό έπρεπε να κάνω.
Μετά τον αγώνα έκλαιγα από χαρά που πέτυχα τον στόχο μου. Επί 3 μέρες δεν είχα καταλάβει τι είχε γίνει αλλά ήμουν ενθουσιασμένος. Μου άρεσε όταν μου λέγανε όλοι συγχαρητήρια αλλά μου άρεσε περισσότερο γιατί προσπάθησα και τα κατάφερα. Κατάφερα να νικήσω έναν σημαντικό αγώνα και να περάσω και καλά. Στην μαμά και τον αδερφό μου έκανα πλάκα στην αρχή ότι έχασα αλλά δεν τους άφησα για πολύ να το πιστεύουν, πήγαμε μετά με τον μπαμπά και τους βρήκαμε. Βγάζαμε φωτογραφίες, και αγκαλιαζόμασταν σφιχτά και χάρηκα αλήθεια πολύ».

Απόλλωνας Σιδεράκος

Απόλλωνας Σιδεράκος: Πότε ξεκίνησε το τένις

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε το τένις όταν ήταν ακόμη 1 χρόνων και επειδή οι γονείς του είναι επαγγελματίες με πολλές διακρίσεις, τον ενέπνευσαν να γίνει και εκείνος. «Έβλεπα τον μπαμπά, την μαμά αλλά βασικά τον αδερφό μου και ήθελα να τους μοιάσω. Η μαμά και ο μπαμπάς μου έλεγαν ότι έβλεπαν το Ρολάν Γκαρός και εγώ έκανα αυθόρμητα κινήσεις που έβλεπα στην τηλεόραση. Οι γονείς μου τότε είπαν ότι θα δοκιμάσω το άθλημα του τένις».

Έχει κατακτήσει πρώτες θέσεις σε τουρνουά κόκκινης μπάλας (τουρνουά κάτω των 5 ετών) σε ηλικία 3 ετών αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, με αποτέλεσμα μέχρι τα 5 του να παίζει σε τουρνουά πορτοκαλί μπάλας (τουρνουά κάτω των 8 ετών). Χωρίς να ηττηθεί καμία φορά κέρδισε όλες τις διοργανώσεις πανελληνίως σε αυτή την κατηγορία. Μετά τον covid επέστρεψε δυναμικά στην πράσινη μπάλα (τουρνουά ως 10 ετών) κερδίζοντας όλα τα τουρνουά που αγωνίστηκε στην Ελλάδα φτάνοντας τον στόχο του να αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος στα αγόρια 10 ετών το 2023. 

Απόλλωνας Σιδεράκος τελικός Πανελλαδικό πρωτάθλημα u10 Απρ.2023

Σήμερα προπονείται καθημερινά στο Larissa Sport Center μια ώρα με τον μπαμπά του Αλέξανδρο Σιδεράκο και μια σε γκρουπ στην αγωνιστική ομάδα. Αν τύχει προπονείται καμία φορά και με τη μαμά του ενώ με τον αδερφό του παίζουν ακόμη και στον ελεύθερο τους χρόνο. Ο Απόλλωνας κάνει τα μαθήματά του πριν το τένις, πάει αγγλικά, του αρέσει να κάνει ποδήλατο, πατίνι, να παίζει παιχνίδια στο playstation και να βλέπει παιδικά όπως το «Τom and Jerry» στο Βoomerang tv. Mια καθημερινή προπόνηση του περιλαμβάνει ασκήσεις για ζέσταμα, διατάσεις, καλάθια, backhand, forehand, βολέ κ.ά Δεν έχει γούρι στους αγώνες αλλά του αρέσει στο γήπεδο να φοράει κυρίως το μπλε, μαύρο, ροζ ή το λευκό του σετ. «Δεν είναι τόσο δύσκολο να πας σχολείο και να κάνεις και πρωταθλητισμό στένις, δεν με πιέζει πολύ όλο αυτό γιατί κάνω και αυτό που αγαπάω και παίζω πάντα και με τους φίλους μου. Είτε με γούρι είτε χωρίς γούρι πάλι θα έπαιζα καλά πιστεύω γιατί παίζω για μένα».

Απόλλωνας Σιδεράκος

Θαυμάζει πολύ τον Ραφαέλ Ναδάλ γιατί δεν χάνει μπάλες και έχει τρομερά πόδια, τον Κάρλος Αλκαράθ επίσης για τα πόδια και το backhand του, τον Στέφανο Τσιτσιπά για το σερβίς, το forehand και backhand του, την Μαρία Σάκκαρη γιατί παίζει δυνατά και ανοίγει πολύ ωραία το γήπεδο και δεν χάνει ποτέ αγώνα τους. «Θα έλεγα σε όλους αυτούς τους τενίστες ότι θα ήθελα πολύ να φτάσω στο επίπεδο τους και να μου δώσουν τις συμβουλές τους κυρίως για τις τεχνικές ώστε να κερδίζω τους αγώνες πιο εύκολα και να βελτιωθώ. Μου είχε τύχει παλιότερα σε έναν αγώνα που ήταν τελικός στην Αθήνα να αισθάνομαι ότι δεν είμαι εγώ και να μην τα πάω καθόλου καλά. Ξέρω όμως ότι έχει τύχει σε όλους και σίγουρα μπορεί να ξανατύχει. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου, να μην ακούω όλους τους άλλους, να κάνω αυτό που πρέπει για να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος. Δεν έχω ανταγωνισμό, θα κερδίσω τους αγώνες μου για μένα. Με όλα τα παιδιά άλλωστε που παίζουμε μαζί, γνωριζόμαστε, είμαστε φίλοι, δίνουμε τα χέρια μας. Δεν έχει νόημα αν κάποιος χάσει να μη μιλάει με τους υπόλοιπους».

Απόλλωνας Σιδεράκος

Ο μικρός τενίστας ως πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Κ10 έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί και σε κάποιο από τα 150 τουρνουά Tennis Europe Tour U12 για τις περιόδους 2023-2024 με τους βαθμούς του να μετράνε και στην παγκόσμια και την ελληνική κατάταξη. Μεγάλος στόχος του δεν είναι άλλος από το να τερματίσει στην οκτάδα ώστε να έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στα masters και να μπει στην Εθνική Ελλάδος. Μελλοντικά θέλει να συνεχίζει να παίζει σε διεθνείς αγώνες τένις. Τα αμέσως επόμενα επίσημα τουρνουά μέσα στο 2023, τα οποία θα του δώσουν πολύτιμους βαθμούς είναι τα εξής: 12/6 Πάτρα, 19/6 Πτολεμαΐδα, 27/6 Βουδαπέστη (Ουγγαρία), 3/7 Μπρέσια (Ιταλία), 10/7 Μπουζάκ (Ρουμανία), 17/7 Νόβισαντ (Σερβία), 31/7 Βελιγράδι (Σερβία), 28/8 Σκόπια ή Τίρανα (Β.Μακεδονία ή Αλβανία), 11/9 Ντουνάκεζι (Ουγγαρία), 2/10 Σόφια (Βουλγαρία), 30/10 και 6/11 Ηράκλειο.
Καλή επιτυχία Απόλλωνα!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.