Αθλητισμος

Ξανά στην κορυφή της Ευρώπης οι γυναίκες της Μπαρτσελόνα

Νίκη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με 3-2 επί της Βόλφσμπουργκ μετά από φοβερή ανατροπή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα - Επικράτησε 3-2 της Βόλφσμπουργκ με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο - Τα highlights του τελικού.
Οι παίκτριες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον τελικό του Αϊντχόφεν © EPA/Maurice Van Steen

Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπαρτσελόνα - Επικράτησε 3-2 της Βόλφσμπουργκ με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο - Τα highlights του τελικού.

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών μετά από μια αξέχαστη νίκη με 3-2 επί της Βόλφσμπουργκ, στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Philips Stadion της Ολλανδίας.

Η ισπανική ομάδα είχε να σκαρφαλώσει βουνό μετά το τρομερό πρώτο ημίχρονο της αντιπάλου της, που τη βρήκε να μπαίνει στο ημίχρονο με 2-0.

Οι παίκτριες των μπλαουγκράνα δέχθηκαν γκολ μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν η επιθετικός της Βόλφσμπουργκ Έυα Παγιόρ έκλεψε τη μπάλα από τη Λούσι Μπρονζ για να σουτάρει εύστοχα στη γωνία των δικτύων.

Η γερμανική ομάδα διπλασίασε το προβάδισμά της στο 37ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά της Γερμανίδας διεθνούς Αλεξάντρα Ποπ, η οποία αγωνιζόταν για τέταρτη φορά σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Πατρίσια Γκουιχάρο πυροδότησε το εκπληκτικό comeback με δύο γκολ σε τρία λεπτά (48, 50) στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε την επιστροφή της στο 70ο λεπτό, εκμεταλλευόμενη την αμυντική αβεβαιότητα της Βόλφσμπουργκ.

HIGHLIGHTS | Barcelona vs. Wolfsburg (UEFA Women’s Champions League Final 2023)

Μετά από αναστάτωση στην περιοχή του πέναλτι, η μπάλα έφτασε τελικά στην πρώην επιθετικό της Βόλφσμπουργκ Φριντολίνα Ρόλφο, η οποία «πυροβόλησε» στη μακρινή γωνία.

Νέος θρίαμβος για τη Μπαρτσελόνα μετά τη στέψη του 2021

Είναι ο δεύτερος τίτλος του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών της Μπαρτσελόνα, και ο δεύτερος μέσα σε τρία χρόνια, μετά τον θρίαμβό της το 2021.

Η Ρόλφο, η οποία εντάχθηκε στη Μπαρτσελόνα από τη Βόλφσμπουργκ το καλοκαίρι του 2021, δήλωσε μετά το παιχνίδι: «Πέτυχαν δύο γκολ από τις δύο ευκαιρίες τους, αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε να πιστεύουμε σε αυτό που κάναμε και το κάναμε».

(Με πληροφορίες του The Athletic)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.