Αθλητισμος

Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούμπο αλλάζουν χέρια

Δεύτερη αλλαγή ιδιοκτησίας σε λίγα μόλις χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούμπο αλλάζουν χέρια
© Raymond Boyd/Getty Images/Ideal Image

NBA: Οι Μιλγουόκι Μπακς του Αντετοκούμπο αλλάζουν χέρια 

Ο συνιδιοκτήτης των Mιλγουόκι Μπακς Μάρκ Λάσρι κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση του μεριδίου του στους ιδιοκτήτες των Cleveland Browns, Τζίμι και Ντι Λάσλαμ έναντι 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν πηγές στο ESPN.

Η συμφωνία, για την οποία οι πηγές ανέφεραν ότι εκκρεμεί η έγκριση της λίγκας, θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αποτίμηση που έχει γίνει ποτέ για ομάδα του ΝΒΑ πίσω μόνο από την αγορά των Φίνιξ Σάνς ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ολοκληρώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα. Θα ήταν επίσης η τρίτη υψηλότερη για οποιαδήποτε αμερικανική επαγγελματική αθλητική ομάδα, αφήνοντας επίσης πίσω της τα 4,65 δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία πωλήθηκαν οι Ντένβερ Μπρόνκος τον περασμένο Ιούνιο.

Η πώληση των Μπακς είναι η τελευταία σε μια σειρά deal για τις ομάδες του ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια. Πριν από την αγορά των Suns, το προηγούμενο ρεκόρ ήταν η αγορά των Μπρούκλιν Νετς από τον Τζο Τσάι για 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Είχε προηγηθεί ο Τίλμαν Φερτίτα που δαπάνησε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τους Χιούστον Ρόκετς το 2017 και ο Στιβ Μπάλμερ που πλήρωσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τους Λος Άντζελες Κλίπερς το 2014.

Οι αδελφοί Χάσλαμ κάνουν την τελευταία τους είσοδο στον χώρο της αθλητικής ιδιοκτησίας με τους Bucks. Αγόρασαν τους Browns από τον Ράντι Λέρνερ για λίγο περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια το 2012 και αγόρασαν επίσης το franchise του Columbus Crew του ποδοσφαίρου το 2019. 

Ήταν επίσης το 2014 που ο Λάσρι αγόρασε τους Μπακς μαζί με τον επίσης Νεοϋορκέζο χρηματοδότη των hedge funds Γουές Ίντενς, για 550 εκατομμύρια δολάρια από τον επί σειρά ετών γερουσιαστή Χέρμπ Κολ. Έκτοτε, οι Μπακς - με τον δύο φορές πολυτιμότερο παίκτη του ΝΒΑ Γιάννη Αντετοκούνμπο - είναι ένα από τα κορυφαία franchise του ΝΒΑ, συγκεντρώνοντας τις πέμπτες περισσότερες νίκες στο ΝΒΑ σε αυτό το διάστημα και διεκδικώντας το 2021 το πρωτάθλημα ΝΒΑ - το δεύτερο συνολικά για το franchise και το πρώτο μετά από 50 χρόνια.

Το Μιλγουόκι ήταν επίσης πρόθυμο να πληρώσει πολλά για τον φόρο πολυτελείας τις τελευταίες σεζόν για να διατηρήσει ένα ρόστερ επιπέδου πρωταθλήματος. Οι Μπακς προβλέπεται να πληρώσουν πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους πολυτελείας αυτή τη σεζόν, σύμφωνα με τον Μπόμπι Μαρκς του ESPN, μετά την προσθήκη του Τζέι Κράουντερ στο ρόστερ τους νωρίτερα αυτό το μήνα. Μόνο οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και οι Κλίπερς προβλέπεται να πληρώσουν περισσότερα.

Οι Μπακς θα πρέπει να πάρουν περισσότερες οικονομικές αποφάσεις τους επόμενους μήνες, με τους Κρις Μίντλετον και Μπρουκ Λόπεζ να είναι δυνητικά ελεύθεροι αυτό το καλοκαίρι - ο Μίντλετον έχει οψιόν παίκτη για την επόμενη σεζόν - και ο Τζρου Χόλιντεϊ μπορεί να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2024.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.