Αθλητισμος

Βομβάρδισαν τα καλάθια Κινγκς και Κλίπερς: Το δεύτερο υψηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ

Το Σακραμέντο κέρδισε το ματς - θρίλερ με 176-175 μετά από διπλή παράταση

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σακραμέντο Κινγκς - Λος Άντζελες Κλίπερς 176-175 μετά από δύο παρατάσεις, στον αγώνα με το δεύτερο υψηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Το δεύτερο υψηλότερο σκορ στην ιστορία του ΝΒΑ επιτεύχθηκε την Παρασκευή, στον αγώνα ανάμεσα στους Σακραμέντο Κινγκς και τους Λος Άντζελες Κλίπερς, με την ομάδα του Μάικ Μπράουν να πετυχαίνει μια σκληρά κερδισμένη νίκη, με σκορ 176-175.

Ο Μπράουν είχε την τύχη να δει ορισμένους από τους «βασιλιάδες» του σε φοβερή μέρα, καθώς ο Μαλίκ Μονκ σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 45 πόντους και ο Ντε Άαρον Φοξ ολοκλήρωσε με 42, βοηθώντας το Σακραμέντο να ξεπεράσει το εμπόδιο των Λος Άντζελες Κλίπερς με 176-175 στη διπλή παράταση.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά στην 76χρονη ιστορία του ΝΒΑ που και οι δύο ομάδες έχουν σημειώσει τουλάχιστον 170 πόντους.

Το Ντιτρόιτ κέρδισε το Ντένβερ με 186-184 σε τριπλή παράταση στις 13 Δεκεμβρίου 1983, στο παιχνίδι που παραμένει εκείνο με το υψηλότερο σκορ στο ΝΒΑ.

«Από τη σκοπιά ενός οπαδού, μπορώ να δω πώς θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να παρακολουθήσω αυτό το παιχνίδι», είπε ο κόουτς των νικητών, Μάικ Μπράουν.

«Υπήρχε απίστευτο σουτ και εξαιρετική άμυνα. Υπήρχε ταλέντο υψηλού επιπέδου που επιδείχθηκε. Συγχαρητήρια στους παίκτες».

Καταιγισμός πόντων με τρομερά ποσοστά ευστοχίας στον αγώνα Κινγκς - Κλίπερς

Σακραμέντο και Λος Άντζελες πέτυχαν επίσης 44 τρίποντα, ισοβαθμώντας τα περισσότερα σε έναν αγώνα στην ιστορία του ΝΒΑ.

Και οι δύο ομάδες σούταραν επίσης με τουλάχιστον 58% ποσοστό ευστοχίας στο γήπεδο, ενώ ευστοχούσαν σε ποσοστό 80% από τη γραμμή του φάουλ.

«Νόμιζα ότι ήταν ένα υπέροχο παιχνίδι. Πολλές αλλαγές δυναμικής», είπε ο προπονητής των Κλίπερς, Τάιρον Λιού.

Οι Κινγκς είναι τρίτοι στη βαθμολογία της Δυτικής Περιφέρειας, ενώ οι Κλίπερς ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση μαζί με τους Σανς.

(Με πληροφορίες του Guardian)