Αθλητισμος

Ναυαγοσώστης «δάμασε» το μεγαλύτερο κύμα του κόσμου στην Χαβάη (βίντεο)

O διαγωνισμός γίνεται εφόσον τα κύματα φτάνουν τουλάχιστον τα 10 μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eddie Aikau surf contest: local lifeguard beats world’s best big wave surfers to take title
© Unsplash

Σέρφινγκ: Ναυαγώστης νικητής σε μεγάλο διαγωγισμό στην Χαβάη 

Ο ναυαγοσώστης Λουκ Σεπαρντσον απέκλεισε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του σέρφινγκ για να πάρει τη νίκη στο διάσημο Eddie Aikau Big Wave Invitational στη Χαβάη.

Ο Σέπαρντσον χρειάστηκε να πάρει άδεια από το αφεντικό του για να πάρει χρόνο από την καθημερινή του δουλειά για να διαγωνιστεί στην άπιαστη διοργάνωση, η οποία ρίχνει επαγγελματίες και ντόπιους σέρφερ μαζί σε τεράστια κύματα και αυτή την εβδομάδα διεξήχθη για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια. Ο διαγωνισμός, γνωστός απλά ως The Eddie, διεξάγεται μόνο όταν τα κύματα στον κόλπο Waimea Bay φτάνουν σταθερά τα 30 πόδια (10 μέτρα) ή και μεγαλύτερα.

Ο Τζον Τζον Φλόρενς, ο δύο φορές πρωταθλητής του WSL, κέρδισε την τελευταία διοργάνωση το 2016 και έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει ο πρώτος πρωταθλητής δύο φορές, αλλά τελικά έχασε από τον Σέπαρντσον.

Ο νικητής ξύπνησε μνήμες από τον άνθρωπο από τον οποίο πήρε το όνομά του η διοργάνωση: Το The Eddie διεξάγεται προς τιμήν του αείμνηστου Έντι Άικαου ο οποίος όπως και ο Σέπαρντσον ήταν Χαβανέζος σέρφερ και ναυαγοσώστης.

Ο Άικαου έσωσε περισσότερους από 500 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αλλά κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού το 1978 μεταξύ Χαβάης και Ταϊτής, το κανό στο οποίο επέβαινε ανατράπηκε. Ο Άικαου απομακρύνθηκε με τη σανίδα του σερφ για να σημάνει συναγερμό και το υπόλοιπο πλήρωμα διασώθηκε αργότερα. Όμως ο Άικαου εξαφανίστηκε και το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.