Αθλητισμος

Πελέ: Η Σάντος δεν αποσύρει για πάντα τη φανέλα με το «10»

Μόνο για το 2023

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πελέ: Η Σάντος δεν θα αποσύρει για πάντα τη φανέλα με το «10»
Ο Πελέ © ΕPA/Moacir Santos

Πελέ: Η Σάντος δεν θα αποσύρει για πάντα τη φανέλα με το «10»

Η οικογένεια του Πελέ διατύπωσε δημόσια την επιθυμία της να αποσυρθεί από την Σάντος η φανέλα με το Νο 10, ως ένδειξη τιμής προς τον «βασιλιά» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ωστόσο τα τελευταία ρεπορτάζ από τη χώρα της σάμπα υποστηρίζουν πως η επιθυμία τους δεν θα εισακουστεί.

Αιτία είναι ο ίδιος ο... Πελέ, με την Globo Esporte να αναφέρει πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα φτάσει καν στο διοικητικό συμβούλιο της Σάντος για να συζητηθεί, με τους ανθρώπους του συλλόγου να λαμβάνουν υπόψη μία παλαιότερη απόφαση Βραζιλιάνου θρύλου.

Την είχε εκφράσει το 2017 μέσω συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στον Youtuber Βολίβια Ζίκα, όταν σε ερώτηση που του είχε τεθεί για το αν θα επιθυμούσε να αποσυρθεί η φανέλα της Σάντος με το Νο 10 προς τιμήν του, είχε απαντήσει αρνητικά.

Με φόντο τα παραπάνω, ο πρόεδρος της Σάντος, Αντρές Ρουέντα επιβεβαίωσε το γεγονός, επισημαίνοντας ότι το Νο10 δεν θα επιλεγεί από κανέναν ποδοσφαιριστή της ομάδας για το 2023, ενώ το συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα αποσυρθεί η φανέλα του Πελέ για πάντα.

«Προς το παρόν, το 2023, η χρήση του αριθμού 10 αναστέλλεται. Στη συνέχεια θα μιλήσουμε γι’ αυτό στο συμβούλιο και θα δούμε αν θα αποσύρουμε οριστικά τη φανέλα», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Σάντος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.