Αθλητισμος

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στηρίζει τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο: Δωρεάν είσοδος στους δρομείς

Ελεύθερη πρόσβαση για τους συμμετέχοντες από τις 7 έως τις 14 Νοεμβρίου

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας επιβραβεύει τους συμμετέχοντες δρομείς με δωρεάν είσοδο στη μόνιμη έκθεσή του από 7 έως 14/11.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας υποστηρίζει ως υπερήφανος κοινωνικός εταίρος τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας επιβραβεύει τους συμμετέχοντες δρομείς, παρέχοντας τους δωρεάν είσοδο στη μόνιμη έκθεσή του από τις 7 έως τις 14 Νοεμβρίου.

Οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους μεγάλους σταθμούς της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, από τη γέννηση τους στην Αρχαία Ολυμπία, έως και τις σύγχρονες μεγαλοπρεπείς διοργανώσεις. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον πρώτο μαραθώνιο δρόμο, που πραγματοποιήθηκε στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.

Η έκθεση του Μουσείου πλαισιώνεται από προσωπικά αντικείμενα και ενθυμίες ελλήνων αθλητών που μας έκαναν περήφανους, επιτρέποντας στους πολίτες να αναβιώσουν ένδοξες στιγμές του αθλητισμού που έγραψαν ιστορία στη χώρα μας.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Πέμπτη: 9.00 – 17.00 (τελευταία είσοδος 16.00)

Παρασκευή: 9.00 – 21.00 (τελευταία είσοδος 20.00)

Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 21.00 (τελευταία είσοδος 20.00)

 *Η δωρεάν είσοδος στη μόνιμη έκθεση του μουσείου έγινε με την επίδειξη του επιβεβαιωτικού e-mail συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η εκκίνηση του φετινού 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας θα δοθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ενώ οι 15.000 διαθέσιμες θέσεις έχουν ήδη συμπληρωθεί.

Το μετάλλιο του 2022 φέρει την υπογραφή του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Στο μετάλλιο, που θα απονεμηθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αποδίδεται αφαιρετικά ένα αέτωμα που παραπέμπει στο κορυφαίο μνημείο της κλασικής αρχαιότητας, τον Παρθενώνα, το οποίο δημιουργήθηκε στο απόγειο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, τον 5ο αι. π.Χ. και στο πλαίσιο του φέρει την επιγραφή «Λίκνο της Δημοκρατίας».

Το φετινό μετάλλιο είναι το τρίτο της σειράς που φιλοτεχνείται από Έλληνες εικαστικούς και αποτελεί μέρος της σειράς οκτώ μεταλλίων, η οποία ξεκίνησε το 2019 με τη νικηφόρα για τους Έλληνες «Μάχη του Μαραθώνα», που φιλοτέχνησε ο Αλέκος Φασιανός.

Το 2021, ο Κώστας Βαρώτσος εστίασε στον «Θρυλικό Ημεροδρόμο του 490 π.Χ.», που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να μεταφέρει τα καλά νέα, αποτελώντας την πηγή έμπνευσης για τη γέννηση του Μαραθωνίου Δρόμου.