Αθλητισμος

Ο Σεμπαστιάν Αλέ επέστρεψε στις προπονήσεις τρεις μήνες μετά την αφαίρεση όγκου

Δεν τον πιέζει για άμεση επιστροφή η Ντόρτμουντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέ: Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Ιβοριανός, τρεις μήνες μετά την αφαίρεση όγκου στους όρχεις
Ο Σεμπαστιάν Αλέ © Getty Images/Ideal Image

Σεμπαστιάν Αλέ: Επέστρεψε στις προπονήσεις τρεις μήνες μετά την αφαίρεση όγκου στους όρχεις

Ο Ιβοριανός φορ της Ντόρτμουντ είχε διαγνωστεί το καλοκαίρι με κακοήθη όγκο στους όρχεις. Έκτοτε κάνει χημειοθεραπείες, που σύντομα όμως ολοκληρώνονται, αφού η κατάστασή του παρουσιάζει πολύ σημαντική πρόοδο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπορούσια, Χανς Γιοακίμ Βάτσκε, διαβεβαίωσε ότι ο 28χρονος άσος πρόκειται να ολοκληρώσει τη θεραπεία του σύντομα, ωστόσο, ζήτησε υπομονή όταν σχετικά με την επιστροφή του: «Ο Σεμπαστιάν και εγώ συναντηθήκαμε την περασμένη Τρίτη και μου είπε ότι η χημειοθεραπεία του επρόκειτο να τελειώσει. Έχουμε μεγάλες ελπίδες ότι θα μπορέσει να παίξει ξανά προς το δεύτερο μισό της σεζόν. Αλλά αυτό πρέπει να το αποφασίσει μόνος του», είπε ο Βάτσκε στην Sport Bild. «Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να τον πιέσουμε. Η ασθένεια ήταν σημαντική. Έχει όλο τον χρόνο δικό του», πρόσθεσε.

Στα μέσα του καλοκαιριού η Μπορούσια Ντόρτμουντ συγκλόνιζε με την ανακοίνωσή της πως το νέο της μεταγραφικό απόκτημα από την Ακτή Ελεφαντοστού, διαγνώστηκε με όγκο στους όρχεις, Όπως ανέφεραν τότε οι Βεστφαλοί ο παίκτης ένιωσε έντονη αδιαθεσία κατά την προπόνηση, με συνέπεια να προβεί σε ιατρικές εξετάσεις. 

O Αλέ το 2019 αποκτήθηκε από την Γουέστ Χαμ. Τον Ιανουάριο του 2021 μεταγράφηκε στην ομάδα του Άγιαξ, έναντι 22,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2021 έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Μάρκο φαν Μπάστεν που σκόραρε 4 τέρματα στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση. Στη φάση των ομίλων σκόραρε σε όλους τους αγώνες, σημειώνοντας 10 γκολ. Τον Ιούλιο του 2022 τον απέκτησε η Μπορούσια Ντόρτμουντ για 31,4 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τα μπόνους.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.