Αθλητισμος

Στην Αθήνα ο Ντουέιν Μπέικον: Θέλω να γίνω ο game changer του Παναθηναϊκού

«Ξέρω καλά την κόντρα με τον Ολυμπιακό, ήρθα εδώ για αυτό», δηλώνει το νέο απόκτημα των «πρασίνων»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ντουέιν Μπέικον: Ο 27χρονος Αμερικανός μπασκετμπολίστας έφτασε στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού – Πώς οριοθετεί τους στόχους του.  

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης ο Ντουέιν Μπέικον. Ο Αμερικανός φόργουορντ ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Παναθηναϊκό.

Ο 27χρονος μπασκετμπολίστας θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις και πλέον μετράει αντίστροφα για το ντεμπούτο του με τα πράσινα. Σημειώνεται ότι το τριφύλλι κοντράρεται με τη Μακάμπι στο Ισραήλ στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. 

«Το είδα σαν ευκαιρία, μίλησα πολύ με τον Πάρις (Λι) που είναι από τους αγαπημένους μου συμπαίκτες. Ήρθα πολλές φορές πέρσι και αγάπησα την Αθήνα. Πραγματικά πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα με τον τρόπο που παίζω», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις.

Για τους λόγους που τον έκαναν να επιλέξει τον Παναθηναϊκό ως επόμενο σταθμό της καριέρας του, ο Ντουέιν Μπέικον είπε: «Πίστεψα πως είναι το καλύτερο μέρος που μπορώ να πάω για να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ευρώπη. Ήθελα να έρθω και είμαι έτοιμος να παίξω. Υπάρχει πολλή μεγάλη κληρονομιά και πολλοί σπουδαίοι παίκτες που έχουν παίξει εδώ. Είναι θρυλική ομάδα και ήθελα να γίνω μέλος της.

»Ο Μάικ Τζέιμς έπαιξε εδώ. Είμαι ένας χαρούμενος τύπος. Θέλω να κερδίζω και να παίζω στο κορυφαίο επίπεδο. Να χαμογελάω είτε κερδίζω, είτε χάνω. Ανυπομονώ να παίξω και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Θέλω να γίνω ο game changer του Παναθηναϊκού. Δεν ήρθα εδώ για να αποφεύγω την ευθύνη. Θα δείξω το καλύτερο πρόσωπο του εαυτού μου. Θέλω να γίνω καλύτερος αυτά τα δύο χρόνια και να παίξω στα playoffs», κατέληξε ο 27χρονος άσος.

Για την καριέρα του στους Λέικερς, ανέφερε: «Ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω και ας μην συνεχίζω εκεί. Έχω παίξει 4 χρόνια στο ΝΒΑ και είμαι ευτυχισμένος που τώρα βρίσκομαι εδώ. Θέλω να είμαι 25-30 λεπτά στο παρκέ και να κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίσουμε. Θέλω να κερδίζω τα ματς».

Όσο για το παγκόσμια φημισμένο μπασκετικό rivalry του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, είπε: «Ξέρω καλά το rivalry Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ήρθα εδώ και γι' αυτό. Μου αρέσει να ανταγωνίζομαι. Θα είναι σκληρές μάχες. Θα δίνουμε μάχες. Μπορούμε να τους κερδίσουμε. Μου άρεσε όταν έπαιζα κόντρα στον Ολυμπιακό. Πρέπει να προχωρήσουμε. Θα είναι... καυτές οι έδρες. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε όλα τα ματς».

Ολοκληρώνοντας, σχολίασε το τι έχει να πει στους φίλους του Παναθηναϊκού που τον περιμένουν ανυπόμονα να καταθέσει το ταλέντο του στο παρκέ: «Μπορώ να σκοράρω, μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου. Μπορώ να γίνω ο game changer της ομάδας».