Αθλητισμος

Πέθανε ο άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού Ανατόλι Ζουρπένκο στα 46 του χρόνια

Την είδηση έκανε γνωστή ο συμπαίκτης του Αλεξέι Ζαβρασένκο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πέθανε ο μπασκετμπολίστας Ανατόλι Ζουρπένκο

Ο Ανατόλι Ζουρπένκο, πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό το 1997, έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα (24/10) σε ηλικία 46 ετών με την είδηση να γίνεται γνωστή από τον συμπαίκτη και φίλο του Αλεξέι Ζεβρασένκο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατό του. 

Ο Ανατόλι Ζουρπένκο γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1975 στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας, πριν μετακομίσει σε πολύ νεαρή ηλικία (ως παιδί) στην Ελλάδα με την οικογένειά του. Το Σπόρτιγκ (1994-'95) ήταν ο πρώτος σταθμός της επαγγελματικής καριέρας του, την οποία πέρασε σχεδόν εξ ολοκλήρου στη χώρα μας. Μοναδική εξαίρεση η τελευταία διετία της καριέρας του (2007-'09), κατά την οποία φόρεσε τη φανέλα της Βολζάνιν.

Την τριετία που έπαιξε στον Ολυμπιακό πανηγύρισε μάλιστα την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της EuroLeague για τον σύλλογο (1997), σε μια ονειρική σεζόν, που επετεύχθη ο στόχος του Triple Crown. Ως παίκτης του Ολυμπιακού κατέκτησε ακόμη δύο φορές τον τίτλο του πρωταθλητή (1996, 1997) και μία το Κύπελλο Ελλάδας (1997).  Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της ρωσικής, είχε αποκτήσει επίσης την ελληνική υπηκοότητα, αγωνιζόμενος ως γηγενής στα μέρη μας.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρέτησε το μέλος της ομάδας που κατέκτησε το “triple crown” τη σεζόν 1996-96, με τα εξής λόγια:

«Η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι συντετριμμένη από την είδηση του θανάτου του Ανατόλι Ζουρμπένκο, σε ηλικία μόλις 46 ετών.

Ο Ανατόλι φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας για τρία χρόνια και ήταν μέλος της ομάδας που το 1997 πανηγύρισε την κατάκτηση του triple crown.

Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν τη θλίψη μας. Η σκέψη όλων μας είναι στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι Ανατόλι…»