Αθλητισμος

H Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε με ανατροπή στους «4» του τουρνουά της Πάρμα

Πέρασε στα ημιτελικά η 7η τενίστρια της παγκόσμιας κατάταξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Μαρία Σάκκαρη
H Μαρία Σάκκαρη © EPA/Tolga Akmen

Parma Open: Για τρίτη φορά έφτασε στη νίκη με ανατροπή η Μαρία Σάκκαρη – Πέρασε στα ημιτελικά επικρατώντας της Ουκρανοβελγίδας Μαρίνα Ζανέβσκα.

Η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε με 2-6, 6-4, 6-4, της Μαρίνα Ζανέφσκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Πάρμα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχασε το πρώτο σετ αλλά έκανε μεγάλη ανατροπή.

Επόμενη αντίπαλός της θα είναι η Ντάνκα Κόβινιτς. Η τενίστρια από το Μαυροβούνιο νίκησε στα δύο σετ την Τζάσμιν Παολίνι.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε πίσω με δύο μπρέικ (5-1) αλλά αντιμετώπισε με επιτυχία τα τρία σετ πόιντ της Βελγίδας και κατάφερε να μειώσει. Η τενίστρια που είναι στο Νο.97 του κόσμου έκανε νέο μπρέικ και κατέκτησε το πρώτο σετ με μεγάλη άνεση.

Η Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε με 5-2 και δύο μπρέικ στο δεύτερο σετ. Η αντίπαλός της κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς της Ελληνίδας ενώ έσωσε και σετ πόιντ της Σάκκαρη στο 9ο γκέιμ. Τελικά, η 27χρονη τενίστρια έκλεισε το σετ στο σερβίς της.

Οι δύο τενίστριες έκαναν από ένα μπρέικ στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Η Ζανέφκα προηγήθηκε με 3-1 με δεύτερο διαδοχικό μπρέικ αλλά η Σάκκαρη βρήκε απαντήσεις, ισοφάρισε σε 3-3 και στη συνέχεια πήρε το πλεονέκτημα στο 9ο γκέιμ κλείνοντας τον αγώνα στο σερβίς της.

Η νίκη της Ελληνίδας τενίστριας έρχεται μετά τη χθεσινή ανατροπή, όταν η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-1 σετ της Αράντσα Ρους κρατώντας ζωντανό τον στόχο για τη διάκριση.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχασε το πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια περιόρισε τα λάθη και έκανε γύρισε το παιχνίδι.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής αναμέτρησης, στη διάρκεια του πρώτου σετ η Μαρία Σάκκαρη είχε έντονη διαφωνία με τον διαιτητή του αγώνα Έτορε Ρούσο, ο οποίος διέκοψε χωρίς λόγο έναν κερδισμένο πόντο για την Ελληνίδα.

Η Σάκκαρη πήγε να διαμαρτυρηθεί για την αιτία που έκανε τον διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι. Ο Ιταλός απάντησε: «Νόμιζα πως είπες άουτ, αυτή την αίσθηση είχα». Στο σημείο εκείνο η Ελληνίδα τενίστρια απάντησε: «Απλά φώναξα πάνω στο χτύπημα. Από μικρό παιδί όλες οι αποφάσεις σου είναι σε βάρος μου».

Η Μαρία Σάκκαρη ψάχνει βαθμούς προκειμένου να ανέβει στο race και να προκριθεί και φέτος στο τουρνουά WTA Finals που θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ. Η 27χρονη τενίστρια είναι στη δέκατη θέση της σχετικής βαθμολογίας. Σημειώνεται ότι προκρίνονται στη διοργάνωση οι οκτώ πρώτες αθλήτριες. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.