Αθλητισμος

Γιοσίμι Γιαμασίτα: Ποια είναι η πρώτη επαγγελματίας διαιτητής στην Ιαπωνία

Θα σφυρίξει στο Μουντιάλ του Κατάρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H γυναίκα διαιτητής Yoshima Yamashita
H γυναίκα διαιτητής Yoshima Yamashita © Photo by Masashi Hara/Getty Images/Ideal Image

Η Γιοσίμι Γιαμασίτα είναι η πρώτη επαγγελματίας διαιτητής στην Ιαπωνία. Θα είναι η μία από τις τρεις γυναίκες που θα σφυρίξουν σε αγώνα του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Η Γιαπωνέζα Γιοσίμι Γιαμασίτα έγινε σήμερα Δευτέρα (1 Αυγούστου) η πρώτη επαγγελματίας γυναίκα διαιτητής στην ιστορία στη χώρας της, λίγους μήνες πριν διαιτητεύσει στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Ιαπωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Τον Μάιο ανακοινώθηκε ότι η 36χρονη Γιαμασίτα θα είναι η μία από τις τρεις γυναίκες που θα διαιτητεύσουν στο επερχόμενο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ (21/11-18/12), μαζί με τη Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ και τη Σαλίμα Μουκανσάγκα από τη Ρουάντα.

Η Γιαμασίτα ήταν επίσης η πρώτη που διαιτήτευσε έναν αγώνα ανδρών στο Champions League της Ασίας τον περασμένο Απρίλιο και η πρώτη που διαιτήτευσε έναν αγώνα στην πρώτη κατηγορία ανδρών (J-League) πέρυσι. «Είναι καλό να εφιστούμε την προσοχή στις γυναίκες, όμως ο στόχος δεν είναι, να είναι είδηση όταν μια γυναίκα διαιτητεύει ένα παιχνίδι ανδρών» ξεκαθάρισε.

H Ιαπωνία παρουσίασε το πρώτο της επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών, το WE League, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Japan's trailblazing female referee

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.