- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το CAS αθώωσε την Καμίλα Βαλίεβα - Συνεχίζει να αγωνίζεται
Έγραψε ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022
Καμίλα Βαλίεβα: Η απόφαση του CAS για τον εντοπισμό τριμεταζιδίνης στον οργανισμό της - Θα συνεχίσει να αγωνίζεται μετά την αθώωση.
Κανονικά μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022 η 15χρονη Καμίλα Βαλιέβα, όπως ανακοίνωσε το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) που την αθώωσε για την υπόθεση με την απαγορευμένη ουσία τριμεταζιδίνη, η οποία εντοπίστηκε στον οργανισμό της μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη.
Η Καμίλα Βαλίεβα έγινε πριν από λίγες ημέρες η πρώτη γυναίκα σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που κατάφερε να κάνει τετραπλό άξελ. Η 15χρονη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ είχε αποβληθεί την ημέρα που έκανε την τετραπλή περιστροφή, λόγω του θετικού δείγματος, αλλά αμφισβήτησε την απόφαση και η Ρωσική Υπηρεσία Αντιντόπινγκ πήρε πίσω τον αποκλεισμό της. Η ΔΟΕ άσκησε έφεση αλλά το CAS δικαίωσε την αθλήτρια.
Σύμφωνα με την απόφαση του CAS, υπάρχουν «σοβαρά ζητήματα μη έγκαιρης ενημέρωσης για τα αποτελέσματα» από την ανάλυση του δείγματος που είχε δώσει στις 25 Δεκεμβρίου η 15χρονη σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ. Η Καμίλα Βαλίεβα είναι «προστατευόμενο άτομο», σύμφωνα με τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), λόγω του νεαρού της ηλικίας του. «Δεν ήταν δικό της λάθος αυτή η καθυστερημένη ενημέρωση, εν μέσω των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων», επεσήμανε το δικαστήριο.
Ποια είναι η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα
Η Βαλίεβα άρχισε να κάνει πατινάζ το 2009 στο Καζάν, την πρωτεύουσα του Ταταρστάν, με προπονήτρια την Ξένια Ιβάνοβα και στη συνέχεια τη Μαρίνα Κουντριάβτσεβα.
Το Καζάν έχει παράδοση στο πατινάζ (και στο χόκεϊ επί πάγου): Τόσο η Αλίγια Μουσταφίνα (ολυμπιονίκης το 2012 και το 2016), όσο και ο Αλεξάντερ Φαντέγεφ και η Γεβγκένια Ταρασόβα ξεκίνησαν από κει.
Η Βαλίεβα τράβηξε τη διεθνή προσοχή στη σεζόν 2018-19 όταν το πρόγραμμά της με μουσική το «Spiegel im Spiegel» του Arvo Pärt θεωρήθηκε πρωτοποριακό.
Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022 κατάφερε να γράψει ιστορία, αφού έκανε δύο τετραπλά άλματα, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ.
Η ουσία τριμεταζιδίνη και πού χρησιμοποιείται - Ταξινομήθηκε ως διεγερτικό
Η τριμεταζιδίνη (trimetazidine) είναι μια ουσία που βοηθά τα κύτταρα, που βρίσκονται σε κατάσταση μειωμένης παροχής αίματος ή οξυγόνου, να λειτουργήσουν σωστά και να διατηρήσουν την ισορροπία τους.
Η συγκεκριμένη ουσία περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων. Ειδικότερα:
Το 2014 o WADA πρόσθεσε για πρώτη φορά την τριμεταζιδίνη στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών, ταξινομώντας το φάρμακο για την καρδιά ως διεγερτικό.
Έναν χρόνο μετά, το 2015, η τριμεταζιδίνη επαναταξινομήθηκε από τον WADA ως μεταβολικός ρυθμιστής. Αυτή η αλλαγή κατέστησε την τριμεταζιδίνη παράνομη τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.
Η τριμεταζιδίνη περιέχεται σε φάρμακο που ενδείκνυται για θεραπεία όταν παρουσιάζεται κρίση στηθάγχης. Η στηθάγχη είναι σύμπτωμα που εμφανίζεται όταν δεν υπάρχει επαρκή τροφοδότηση της καρδιάς με αίμα. Δημοσίευμα στο onmed αναφέρει: «Όταν ο πάσχων κουράζεται, η καρδιά απαιτεί περισσότερο οξυγόνο, για να επιτελέσει το επιπλέον έργο. Όταν οι στεφανιαίες αρτηρίες που εξυπηρετούν την καρδιά είναι στενωμένες λόγω αθηροσκλήρωσης και δεν μπορούν να παρέχουν την αύξηση της ροής του αίματος που απαιτεί η άσκηση, τα νεύρα στην καρδιά μεταδίδουν μηνύματα πόνου στον εγκέφαλο. Η ενόχληση διαρκεί συνήθως από 2 έως 15 λεπτά. Ο πόνος μπορεί να είναι έντονος και μπορεί να συνοδεύεται από ένα αίσθημα σφιξίματος πίσω από το στέρνο που επεκτείνεται στο λαιμό, στη γνάθο και στο χέρι. Οι παθόντες το περιγράφουν συνήθως σαν ένα μικρό βάρος, σφίξιμο ή καυστικό άγχος. Ο πόνος της στηθάγχης μπορεί να είναι ανακλαστικός, που σημαίνει ότι ο εγκέφαλος σας μπερδεύει τα σήματα του πόνου κάνοντας σας να αισθάνεστε τον πόνο στο λαιμό, στη γνάθο ή στο χέρι αντί για το στήθος».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ