Αθλητισμος

Διαγνώστηκε με καρκίνο η σπουδαία τενίστρια Κρις Έβερτ

Κάτοχος 18 Grand Slam

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Κρις Έβερτ
Kρις Έβερτ © Matthew Stockman/Getty Images

Η Αμερικανίδα τενίστρια Κρις Έβερτ ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο, ωστόσο οι γιατροί της το ανακάλυψαν νωρίς και τα μηνύματα για την υγεία της είναι αισιόδοξα.

Την είδηση ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στις ωοθήκες έκανε γνωστή, η θρυλική τενίστρια της δεκαετίας του 1970 Κρις Έβερτ. 

Ο γιατρός της διέγνωσε τον καρκίνο στα πρώτα στάδια και αυτό αναμένεται να είναι καθοριστικό, αφού υποβλήθηκε ήδη σε επέμβαση αφαίρεσης και άρχισε χημειοθεραπείες για την καταπολέμηση της εξάπλωσης. Το ακόμα πιο θετικό είναι πως οι εξετάσεις έδειξαν πως η νόσος δεν είχε προλάβει να επεκταθεί σε κάποιο άλλο ζωτικό όργανο του σώματός της.

Έτσι, όπως έκανε γνωστό θα κάνει κύκλο έξι χημειοθεραπειών και ευχαρίστησε την τύχη της για το γεγονός ότι ο γιατρός της το ανακάλυψε έγκαιρα.

«Πραγματικά είμαι τυχερή. Συνήθως αυτού του είδους τον καρκίνο τον βρίσκουν όταν έχει φτάσει στο τρίτο ή στο τέταρτο στάδιο. Εάν δεν το είχαμε βρει τώρα και σε μένα θα είχε φτάσει σε αυτό το στάδιο σε 3-4 μήνες», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ESPN.

Ποια είναι η Κρις Έβερτ

Η Έβερτ κέρδισε 18 τίτλους Grand Slam στο single, έφτασε στο Νο. 1 στην κατάταξη WTA και εισήχθη στο International Hall of Fame το 1995.  Μεταξύ Αυγούστου του 1973 και Μαΐου του 1979 νίκησε σε 125 διαδοχικούς αγώνες στο χώμα, χάνοντας μόνο επτά σετ. Έχασε σε ένα συγκλονιστικό tie break από την Τρέισι Όστιν στο Ιταλικό Open του 1979 και ξανακέρδισε τους επόμενους 72 αγώνες της στο χώμα. Επτά γαλλικά Open, τουλάχιστον ένας τίτλος Grand Slam επί 13 συναπτά έτη, 52 από τις 56 συμμετοχές με παρουσία στον ημιτελικό.Η αδερφή της, Jeanne Evert Dubin, πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών τον Φεβρουάριο του 2020 σε ηλικία 62 ετών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.