- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός για τους Έλληνες αθλητές σήμερα
Στους «8» του μεικτού διπλού Τσιτσιπάς - Σάκκαρη
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 - Τόκιο: Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 - Τόκιο: Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/07/28/kyridou_mpoumpou.jpg)
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 - Τόκιο: Τα αποτελέσματα των αγώνων των Ελλήνων αθλητών σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.
Πλούσια σε αγώνες υπήρξε η Τετάρτη (28/7) για τους Έλληνες αθλητές και τις αθλήτριες, που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο.
Στον τελικό της δικώπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο προκρίθηκαν σήμερα (28/7) οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου. Το ελληνικό πλήρωμα κατέκτησε την πρώτη θέση στην 1η ημιτελική σειρά με επίδοση 6:48.70, η οποία αποτέλεσε παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην 2η ημιτελική σειρά σε 6:47.41. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα αγωνιστούν στον τελικό της δικώπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/7, 03:30), με στόχο το βάθρο.
Ο τραυματισμός που υπέστη στο δεξί γόνατο στο τέλος του δεύτερου σετ στέρησε από τον Στέφανο Τσιτσιπά την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στους προημιτελικούς του μονού στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις. Αν και πήρε εύκολα το πρώτο σετ, ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε από τον Γάλλο Ουγκό Ιμπέρ με 6-2, 6(4)-7, 2-6 και αποκλείστηκε.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίστηκε κανονικά στο μεικτό διπλό, όπου με παρτενέρ τη Μαρία Σάκκαρη απέκλεισαν στον πρώτο γύρο τους Καναδούς, Γκαμπριέλα Νταμπρόφσκι/Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, με 6-3, 6-4 και προκρίθηκαν στους «8». Στα προημιτελικά του μικτού διπλού, Σάκκαρη και Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν την ομάδα της Αυστραλίας, που αποτελείται από την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών, Ασλεϊ Μπάρτι και άλλοτε Νο 2 στον κόσμο, Τζον Πιρς.
Εκτός ημιτελικών έμειναν οι δύο Έλληνες κολυμβητές που μετείχαν στα προκριματικά των 200μ. μικτή ατομική. Ο Ανδρέας Βαζαίος κάλυψε την απόσταση σε 1:58.84 και κατετάγη έβδομος στην πέμπτη σειρά και 24ος στο σύνολο, ενώ ο Απόστολος Παπαστάμος με 2:00.38 τερμάτισε τέταρτος στη δεύτερη προκριματική σειρά και κατέλαβε την 35η θέση στο σύνολο.
Στην ιστιοπλοΐα, στην 7η θέση της γενικής κατάταξης πλασαρίστηκαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δύο ιστιοδρομιών στα 470 ανδρών. Το ελληνικό πλήρωμα κατέκτησε την 5η θέση στην πρώτη κούρσα και την 6η στη δεύτερη, έχοντας συνολικά 11 βαθμούς ποινής.
Ο Ιωάννης Μιτάκης υποχώρησε στην δέκατη θέση της γενικής κατάταξης στα Finn. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 13ος στην 3η ιστιοδρομία και έκτος στην 4η, με αποτέλεσμα να έχει 23 βαθμούς ποινής.
Οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη βρίσκονται στην 13η θέση της γενικής κατάταξης, μετά τις πρώτες δύο κούρσες στα 470 γυναικών. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την 15η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία και την ένατη στη δεύτερη, έχοντας συνολικά 24 βαθμούς ποινής.
Ο Βύρων Κοκκαλάνης παρέμεινε στην 13η θέση της γενικής κατάταξης των RS:X ανδρών, μετά την ολοκλήρωση και της 9ης κούρσας. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έχει 91 βαθμούς ποινής, κατετάγη 18ος, 19ος και 6ος στις σημερινές ιστιοδρομίες.
Η Κατερίνα Δίβαρη ανέβηκε στην 20ή θέση της γενικής κατάταξης στα RS:X γυναικών με 130 βαθμούς ποινής μετά από εννέα ιστιοδρομίες. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατετάγη 23η, 15η και 18η στις τρεις σημερινές κούρσες.
Στο τζούντο, την έβδομη θέση κατέλαβε η Ελισάβετ Τελτσίδου στην κατηγορία των -70 κιλών. Η Ελληνίδα αθλήτρια νίκησε στη φάση των «32» την Κινέζα Σιαοκιάν Σουν και στη φάση των «16» τη Γαλλίδα Μαργκό Πινό, ωστόσο ηττήθηκε στους προημιτελικούς από τη Ρωσίδα Μαντίνα Ταϊμάζοβα, με αποτέλεσμα να συνεχίσει στα ρεπεσάζ. Εκεί η Τελτσίδου ηττήθηκε από τη Γερμανίδα Τζιοβάνα Σκοκιμάρο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός διεκδίκησης του χάλκινου μεταλλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το τριφύλλι χαμογέλασε ξανά και συνεχίζει το κυνήγι της κορυφής
Με δύο γκολ του Ελ Κααμπί και από ένα των Τσικίνιο και Μαρτίνς
Ένας σοβαρά τραυματίας και 25 προσαγωγές
Ο αθλητής από την Ουγκάντα ξεπέρασε το φράγμα των 57 λεπτών
«Ήμουν παιδί, μόνο 18 ετών»
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων
Σε αναμονή για το αυριανό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού με τον Πανσερραϊκό
H ΠΑΕ αποφάσισε να τιμωρήσει τους ποδοσφαιριστές για την πρόσφατη κακή εικόνα τους
Πιθανότερος αντίπαλός στα προημιτελικά είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Μετά τη Γαλλία και την Πολωνία, επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική κατάστασή του και στην Uber Arena του Βερολίνου
Θα παλέψει με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής
Στιγμές χαλάρωσης για τους ερυθρόλευκους
Αλγόριθμος έδωσε τις πιθανότητες των δύο ομάδων να προκριθούν στους «16» των Europa και Conference League
Σήμερα ο Παναθηναϊκός αναμετράται με τον Προμηθέα για τα ημιτελικά του θεσμού
Για παράνομη βιντεοσκόπηση σεξουαλικών συναντήσεων
Ποιοι «κυνηγούν» τη χώρα μας στην βαθμολογία
Αναλυτικά όλες οι αλλαγές στην διεξαγωγή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.