Αθλητισμος

Ρολάν Γκαρός: Συνελήφθη η Ρωσίδα τενίστρια Γιάνα Σιζίκοβα

Κυκλοφορούν φήμες πως η σύλληψη σχετίζεται με «στήσιμο αγώνων»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ρωσίδα τενίστρια Γιάνα Σιζικόβα συνελήφθη στο γαλλικό Όπεν και τέθηκε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η γαλλική ομοσπονδία τένις (FFT) δήλωσε πως η Ρωσίδα παίκτρια Yana Sizikova συνελήφθη χωρίς όμως να εξήγησε τους λόγους. Ωστόσο, μια πηγή με άμεση γνώση του θέματος, δήλωσε ότι η σύλληψη σχετίζεται με ισχυρισμούς για «στήσιμο αγώνων».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για φερόμενο «στήσιμο παιχνιδιού» σε αγώνα γυναικών στο Γαλλικό Όπεν. Η έρευνα για «απάτη σε μια οργανωμένη ομάδα» και «ενεργητική και παθητική διαφθορά» αφορούσε έναν διπλό αγώνα μεταξύ του ζευγαριού από τη Ρουμανία Andreea Mitu και της Patricia Mari από τη μία, και της Sizikova μαζί με την  αμερικανίδα Madison Brengle από την άλλη.

Ο Shamil Tarpischev, πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τένις, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι είχε ενημερωθεί για την κράτηση της Sizikova. Το πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε επίσης ότι η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι είχε ενημερωθεί για την κατάσταση.

«Δεν έχουμε λάβει έγγραφα (σχετικά με την υπόθεση), οπότε είναι δύσκολο να αξιολογήσουμε τι συνέβη», ανέφερε ο Tarpischev ενώ η Ρωσική Ομοσπονδία Τένις δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Ο Διεθνής Οργανισμός Ακεραιότητας Τένις (ΙTIA), ο οποίος ασχολείται με τη διαφθορά στον αθλητισμό, δεν θέλησε να σχολιάσει τη σύλληψη. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ