Αθλητισμος

Τόμας Μπαχ: Επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΟΕ

Με ψήφους 93-1 - Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Γερμανός Τόμας Μπαχ επανεξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος της ΔΟΕ και θα παραμείνει στη θέση του για μία ακόμη 4ετία.

Για μία ακόμη 4ετία παραμένει στη θέση του ο Τόμας Μπαχ, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΟΕ.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021. Ο Τόμας Μπαχ ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Όπως μετέδωσε το Associated Press επανεξελέγη με ψήφους 93-1, ενώ υπήρχαν και τέσσερις αποχές. Η 137η Σύνοδος της ΔΟΕ είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα. Η πανδημία κορωνοϊού άλλαξε τα πάντα, γι' αυτό και διεξήχθη διαδικτυακά. Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, έκανε την εναρκτήρια τοποθέτηση live από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου με την Ολυμπιακή σημαία να ανεβαίνει στον ιστό του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Στην πρώτη του δήλωση, απευθυνόμενος στα μέλη της ΔΟΕ κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνόδου, ο Τόμας Μπάχ τόνισε: «Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτήν τη συντριπτική ψήφο εμπιστοσύνης».

Τόμας Μπαχ - Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο: Ποιο είναι το βασικό ερώτημα

Αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο ο πρόεδρος της ΔΟΕ ήταν ξεκάθαρος, επισημαίνοντας ότι η ιαπωνική πρωτεύουσα παραμένει «η καλύτερα προετοιμασμένη πόλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία». Και επανέλαβε τη θέση του ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη θα ξεκινήσει κανονικά στις 23 Ιουλίου 2021 παρά την πανδημία κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα για να σταματήσει η διάδοση του ιού.

«Το ερώτημα δεν είναι αν, το ερώτημα είναι πώς θα διεξαχθούν αυτοί οι Ολυμπιακοί αγώνες» υπογράμμισε ο Μπαχ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις