Αθλητισμος

Euroleague: Αυτοκτονία του Ολυμπιακού στο Κάουνας (βίντεο)

Απίστευτη ανατροπή για τους Λιθουανούς που δύο λεπτά πριν το φινάλε έχαναν με 7

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euroleague: Ιδανικός αυτόχειρας ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε με 81-79 από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας και έμεινε πίσω στη μάχη για την 8άδα.
© EUROKINISSI

Euroleague: Ιδανικός αυτόχειρας ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε με 81-79 από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας και έμεινε πίσω στη μάχη για την 8άδα.

Ο Ολυμπιακός υπέστη οδυνηρή ήττα από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας και βρέθηκε ξαφνικά στη δέκατη θέση. Οι Ερυθρόλεκοι με ένα τρίποντο ξέσπασμα κατάφεραν να προηγηθούν με 72-79 δύο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα τα έκαναν όλα λάθος και έφυγαν ηττημένοι με 81-79 στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς. 

Zalgiris Kaunas - Olympiacos Piraeus Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 21

Ο αγώνας πέρασε από πολλές διακυμάνσεις με τον Ολυμπιακό να κρατιέται κυρίως χάρη στην εξαιρετική του άμυνα και τις εμπνεύσεις του Κώστα Σλούκα στην επίθεση. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εξαιρετικός στο μπροστινό μέρος του παρκέ και στην τέταρτη περίοδο όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε τη νίκη. Ωστόσο με μοιραίο τον Σακίλ ΜακΚίσικ που αστόχησε σε ελεύθερο λέι-απ και τον Σλούκα που έχασε την μπάλα λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «κατάφερε» να ηττηθεί.

«Κλειδί» για την Ζαλγκίρις ήταν ο Τζόφρεϊ Λοβέρν που αν και είχε τρία φάουλ από το ημίχρονο, πλήγωσε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος. Στην κρίσιμη φάση του αγώνα ο Σλούκας έχασε την μπάλα  από τον Γουόλκαπ και ο Αμερικάνος τελείωσε την φάση, υπογράφοντας την μεγάλη ανατροπή των Λιθουανών, που πλέον έφτασαν το 12-9.

Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν πλέον σε ρεκόρ 11-10 και έμειναν πίσω σε μια κρίσιμη καμπή της διοργάνωσης. Την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζουν εκτός την Μιλάνο και εντός την Μπαρτσελόνα.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Σίλερ): Γουόκαπ 5, Λεκαβίτσιους 4, Χέιζ 7, Γιανκούνας 7, Μιλάκνις 11, Γκέμπεν 2, Ρούμπιτ 10, Γιοκουμπάιτις 8, Γκριγκόνις 6, Λοβέρν 21.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάρισον 8, Σπανούλης 9, Σλούκας 16, Μάρτιν 4, Βεζένκοβ 11, Πρίντεζης 16, Ζαν-Σαρλ 5, Τζένκινς 3, Έλις 2, ΜακΚίσικ 5.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.