- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης είναι το πρότυπο που έχουμε όλοι ανάγκη
«Έχω πει στον εαυτό μου πως κάθε γκολ που θα βάζω θα πηγαίνει σε ένα άτομο το οποίο είναι ψηλά»
Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης συγκίνησε με την αφιέρωσή του στο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Λάρισα και οπαδοί όλων των ομάδων εξέφρασαν τον σεβασμό τους.
Λίγες μόλις ημέρες πριν, ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» με αντίπαλο τη Λάρισα. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης βρίσκει δίχτυα και γράφει το τελικό 2-0 για τους γηπεδούχους.
Οι πανηγυρισμοί, που ακολουθούν, έξαλλοι. Σύσσωμη η ομάδα του Παναθηναϊκού γίνεται μία αγκαλιά. Είναι το πρώτο γκολ του 20χρονου άσου με τη φανέλα του «τριφυλλιού». Ένα γκολ σημαντικό τόσο για την καριέρα του όσο και για τον ίδιο.
Τον λόγο θα τον εξηγούσε λίγη ώρα μετά στη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το τέλος του αγώνα.
«Έχω πει στον εαυτό μου πως κάθε γκολ που θα βάζω θα πηγαίνει σε ένα άτομο το οποίο είναι ψηλά. Είναι και μια δικαίωση για τον εαυτό μου». Ήταν αφιερωμένο στη μητέρα του, η οποία είχε φύγει από τη ζωή, τέτοιες ημέρες, το 2017, όταν ο ίδιος ήταν 16 ετών.
«Εδώ δεν χωρούν οπαδικά»
Η εικόνα του δακρυσμένου Εμμανουηλίδη δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν. Ανεξαρτήτως ομάδας, χιλιάδες ήταν εκείνοι που έσπευσαν να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον.
Ξεκινώντας με το πλέον καθιερωμένο «εδώ δεν χωρούν οπαδικά», απέδειξαν πως κάποια πράγματα είναι πράγματι έτσι. Υπεράνω τέτοιων «ιδεολογιών». «Από έναν Ολυμπιακό», «από έναν ΑΕΚτζή», «από έναν ΠΑΟΚτσή», «από έναν Αρειανό». Όλα τα μηνύματα στήριξης και σεβασμού ήταν υπογεγραμμένα από αντιπάλους.
Αποκορύφωμα αναγνώρισης αποτέλεσε η εικόνα του στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Ολυμπιακού, η οποία με τη σειρά της υποκλίθηκε στον 20χρονο άσο του Παναθηναϊκού.
Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης είχε καταφέρει αυτό που ελάχιστα γεγονότα -και κυρίως όλα δυσάρεστα- έχουν κατορθώσει στην Ελλάδα. Να ενώσει έστω και για λίγο τους οπαδούς όλων των ομάδων, που στην όψη του, είδαν πέρα από έναν ποδοσφαιριστή μίας αντίπαλης ομάδας, έναν άνδρα, ένα παιδί, έναν γιο, που στη θύμηση της μητέρας του συγκινείται και «λυγίζει». Και αυτό, δεν έχει χρώματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν θα είναι διαθέσιμος για την αυριανή αναμέτρηση, για την 18η αγωνιστική της Euroleague
Ο επιθετικός του Ολυμπιακού πέτυχε ένα μαγικό γκολ
Η κίνηση αυτή, που έχει καθιερωθεί σε αρκετά γήπεδα τα τελευταία χρόνια
Στο 9-7 το ρεκόρ των ερυθρόλευκων
Η ανάρτηση του Γάλλου σέντερ του Παναθηναϊκού
Μητέρα θα γίνει τον προσεχή Ιανουάριο η δις Ολυμπιονίκης
Ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην τρίτη μεταγραφική κίνηση ενίσχυσης της εποχής Αριστοτέλη Μυστακίδη
Η απίθανη ατάκα για τα δημοσιεύματα περί φυγής από τους Μπακς
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Οι 8 ομάδες που τερμάτισαν πρώτες - ανάμεσά τους και η ΑΕΚ - προκρίθηκαν απευθείας
Η ΑΕΚ με μια απίθανη ανατροπή κόντρα στην Κραιόβα επικράτησε με 3-2 και προκρίθηκε στους «16»
Ο Σέρβος σούπερ σταρ ανέβασε story στο Instagram αποθεώνοντας τον 14χρονο τενίστα
Αναλυτικά οι ημερομηνίες
Η αστυνομία του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι διερευνά το περιστατικό
Δύο νίκες απέχει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague ο Παναθηναϊκός
Τον τελευταίο της αγώνα στη League Phase του Conference League δίνει απόψε η Ένωση
Στον ενδιάμεσο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στην Τούμπα
Πλέον, οι Πειραιώτες περιμένουν ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.