Αθλητισμος

Άμπε: Αδύνατη η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων με τον κορωνοϊό

Ήταν ξεκάθαρος ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες κορωνοϊός
Κανονική διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων ζητά η G7 © EPA/KIMIMASA MAYAMA

Ξεκάθαρο κατέστησε ο Σίνζο Άμπε το γεγονός πως η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι αδύνατη αν ο κορωνοϊός δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Αδύνατη χαρακτήρισε τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων όσο εμμένει ο κορωνοϊός ο Σίνζο Άμπε, πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Παρά την ματαίωση τους για το επόμενο καλοκαίρι, ο Άμπε τόνισε πως σε περίπτωση που ο κορωνοϊός δεν έχει αντιμετωπιστεί, δεν θα διεξαχθούν.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ξεκαθάρισε πως «οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν κανονικά, ώστε όλοι οι αθλητές και οι θεατές να μπορούν να συμμετάσχουν με ασφάλεια. Θα ήταν αδύνατο να διεξαχθούν οι Αγώνες όπως προβλέπεται, εάν υπάρχει πανδημία κορωνοϊού».

«Όταν κοιτάζουμε αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα, πρέπει να προετοιμάσουμε μια παρατεταμένη μάχη ενάντια στην πανδημία.Θα είμαστε σε στενή επαφή με τη ΔΟΕ, την οργανωτική επιτροπή του Τόκιο και την κυβέρνηση του Τόκιο», δήλωσε ο Άμπε και πρόσθεσε ότι «οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν με τρόπο που να δείχνει ότι ο κόσμος έχει κερδίσει τη μάχη του ενάντια στην πανδημία του κορωονοϊού. Διαφορετικά, θα είναι δύσκολο να διεξαχθούν οι Αγώνες».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.