Αθλητισμος

Ματαίωση στο πρωτάθλημα της Γαλλίας με κυβερνητική εντολή

Δεν μπορεί να συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με απόφαση της κυβέρνησης, τα πρωταθλήματα της Γαλλίας ματαιώθηκαν παρά το αρχικό σενάριο επανέναρξης στις 17 Ιουνίου.

Έπειτα από απόφαση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Εντουάρντ Φιλίπ, τα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα της Γαλλίας ματαιώθηκαν. Με δεδομένο ότι απαγορεύεται κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, δεν υπήρχε άλλη επιλογή για τα πρωταθλήματα, παρότι είχε εκπονηθεί πλάνο που προέβλεπε επανέναρξη στις 17 Ιουνίου.

Το μπαλάκι τώρα έχει πάει στους διοργανωτές, που πρέπει να αποφασίσουν αν θα ακυρώσουν τη σεζόν ή αν θα τη λήξουν στο σημείο στο οποίο βρίσκεται. Θα έχει ενδιαφέρον για τις ομάδες που θα βγουν Ευρώπη, γι’ αυτές που θα πέσουν και για το αν θα στεφθεί πρωταθλήτρια ή όχι η Παρί Σεν Ζερμέν.

Αναμένεται μπόλικο παρασκήνιο και διαμάχες, ενώ τόσο η Παρί όσο και η Λιόν έχουν να δώσουν αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, αφού παραμένουν στη διοργάνωση.

Είναι πασιφανές πια ότι μόνο μια κυβερνητική απόφαση θα σταματήσει οριστικά πρωτάθλημα κι αυτό είναι ίσως το μοναδικό σενάριο που θα μπορέσει να αποδεχτεί η ΟΥΕΦΑ. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και στην Ελλάδα, ειδικά μετά το «παραθυράκι» που άφησε ο πρωθυπουργός την Τρίτη, λέγοντας πως «δεν μπορούν να γίνουν αγώνες με κόσμο στην εξέδρα». Άρα, δίχως θεατές θα μπορέσουν.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ