Αθλητισμος

Στα Νησιά Φερόε το πρώτο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει ξανά

Δεν έχουν υπάρξει θάνατοι από τον κορωνοϊό και έχουν καταγραφεί μόνο 185 περιπτώσεις κρουσμάτων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την απόφαση να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας πήρε η ομοσπονδία των Νησιών Φερόε.

Στα Νησιά Φερόε θα είναι το πρώτο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη που θα ξεκινήσει και πάλι.

Όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας, σε συνεννόηση πάντα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, από τις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ως πρωτόκολλο καθορίστηκε αυτό που ακολουθεί η Serie A και η Bundesliga: στο γήπεδο απαγορεύεται το φτύσιμο και το φύσημα της μύτης στο έδαφος, ενώ για να πιει ο καθένας πρέπει να έχει το δικό του προσωπικό μπουκάλι. Άπαντες θα πλένουν τα χέρια πριν και μετά το παιχνίδι, η μπάλα θα απολυμαίνεται πριν από την έναρξη και κάθε σύλλογος θα πρέπει να παρέχει δύο αποδυτήρια ανά ομάδα. 

«Εδώ ακολουθούμε ακόμη πολλές προφυλάξεις» δήλωσε στη Mundo Deportivo ο Ταρανκόν, ένας Ισπανός ποδοσφαιριστής που βρήκε σύζυγο στα Νησιά Φερόε.

«Όμως, επιστρέφουμε στο φυσιολογικό. Από την περασμένη Δευτέρα, 20 Απριλίου, τα σχολεία άνοιξαν ξανά και τώρα μπορούμε να προπονηθούμε όλοι μαζί.

»Στην πραγματικότητα το κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά μόνο ανά ομάδες των πέντε. Οι κανόνες στο γήπεδο; Προσαρμοζόμαστε γιατί η υγεία έρχεται πρώτη, αλλά το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πάντα όμορφο».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ