Αθλητισμος

Πεσκάρα: Η φανέλα που δίνει «κλοτσιά στον κορωνοϊό»

Η ιταλική ομάδα επέλεξε έπειτα από διαγωνισμό το υπέροχο σχέδιο ενός 6χρονου αγοριού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ιταλική ομάδα Πεσκάρα επέλεξε το όμορφο σχέδιο ενός 6χρονου για τη φανέλα της για να δώσει μια «κλοτσιά στον κορωνοϊό».

Ένα εξάχρονο αγόρι από την Ιταλία πανηγυρίζει αφού η αγαπημένη του Πεσκάρα επέλεξε το δικό του σχέδιο για την επίσημη φανέλα της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο μικρός Λουίτζι Ντ’ Αγκοστίνο ήταν ο νικητής ενός παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής, ο οποίος διοργανώθηκε από την Πεσκάρα με το σκεπτικό να προσφέρει στα παιδιά μια πρόκληση για να ξεχαστούν από τη μονοτονία της καραντίνας λόγω της κρίσης με τον κορωνοϊό. Το σύνθημα του διαγωνισμού ήταν «δώστε μια κλοτσιά στην Covid-19».

Η φανέλα με το δελφίνι και το ουράνιο τόξο θα φορεθεί από την Πεσκάρα στο πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου, Serie B, την επόμενη σεζόν.



Η Pescara Calcio ιδρύθηκε το 1936 και έχει μακρά ιστορία. Για τουλάχιστον επτά σεζόν ήταν μία από τις δυνατές και γνωστές ομάδες της πρώτης κατηγορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου. Το δελφίνι είναι η μασκότ της Πεσκάρα, μιας πόλης στις ακτές της Αδριατικής.