Αθλητισμος

Η «ζημιά» του Λίβερπουλ-Ατλέτικο

Πώς εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στο αγγλικό λιμάνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λίβερπουλ
Η αναμέτρηση Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης © EPA/PETER POWELL

Η αναμέτρηση Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης και πώς μπορεί από αυτήν να εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στο λιμάνι βορειοδυτικής Αγγλίας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ, αποκλείστηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ακριβώς πριν από τη διακοπή της διοργάνωσης, όμως αυτή ήταν η μικρότερη ζημιά.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τους επικεφαλής της έρευνας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, ενδέχεται η συγκεκριμένη αναμέτρηση να… βοήθησε στη διασπορά του ιού στη χώρα.

Ήδη στην Ισπανία υπήρχαν σημαντικά κρούσματα στις 11 Μαρτίου, αρκετοί φορείς –ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της Μαδρίτης- ζητούσαν να μην γίνει το ματς με κόσμο, όμως παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι έγινε με 52.000 άτομα στις εξέδρες και ανάμεσά τους 3.000 ταξιδιώτες από την ισπανική πρωτεύουσα.

Μπορεί η κυβέρνηση να διαψεύδει επίσημα ότι αυτός ο αγώνας επιδείνωσε την κατάσταση, αλλά ακριβώς το ίδιο λέγεται και για την καθυστερημένη λήψη των μέτρων. Μην ξεχνάμε πως τις αμέσως επόμενες μέρες (12-15 Μαρτίου) έγιναν κανονικά το μεγάλο ιπποδρομιακό ραντεβού της χρονιάς, αυτό του Τσέλτεναμ, με 251.000 ανθρώπους να δίνουν το παρών σε τέσσερα 24ωρα.

Όσον αφορά τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, σήμερα η ΟΥΕΦΑ θα παρουσιάσει τις τελευταίες προτάσεις της, όπου αναμένεται να μεταθέσει τις ευρωπαϊκές της διοργανώσεις για τον Αύγουστο, ακριβώς πριν ξεκινήσει στο «καπάκι» η νέα σεζόν. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.