Αθλητισμος

Μπερτομέου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός Final8

«Η σεζόν θα αρχίσει ξανά μόνο όταν πάρουμε το "ok" από πλευράς ασφάλειας»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διαδικτυακή συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο Τζόρντι Μπερτομέου και αναφέρθηκε στα πιθανά σενάρια για το μέλλον της διοργάνωσης.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε στο πότε είναι πιθανό να αρχίσει ξανά η Euroleague και στις επιπτώσεις που θα έχει σε αυτή η κρίση του κορωνοϊού. Ο CEO της Euroleague αναφέρθηκε τόσο στην τρέχουσα σεζόν όσο και στο προϊόν γενικότερα, που δεδομένα θα επηρεαστεί από την κρίση που δημιουργεί η πανδημία. Ο Μπερτομέου ξεκαθάρισε ότι η σεζόν θα αρχίσει και πάλι μόνο εάν και εφόσον υπάρχει το «ΟΚ» από πλευράς ασφάλειας. 

«Στόχος μας να τελειώσει η σεζόν με το υπάρχον format (6 παιχνίδια κανονικής περιόδου, playoffs και F4 στην Κολωνία) εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες της υγείας όλων των φορέων της διοργάνωσης, δηλαδή αν κι εφόσον δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος. Ωστόσο εξετάζουμε κι ένα εναλλακτικό σενάριο της συγκέντρωσης όλων των ομάδων σε μία πόλη κι ένα γήπεδο που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ακόμη και για το ενδεχόμενο τέλεσης μόνο των playoffs ή ενός F8», ανέφερε. 

«Σίγουρα δε θα γίνει το F4 στην Κολωνία τις ημερομηνίες που είχαμε προγραμματίσει. Συζητάμε για άλλες ημερομηνίες. Σκεφτόμαστε και το Eurocup που είναι κάπως πιο εύκολο. Τσεκάρουμε την πορεία του κορωνοϊού σε όλες τις χώρες. Δουλεύουμε καθημερινά. Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση αυτή τη στιγμή. Οι ομάδες και οι παίκτες υποφέρουν από αβεβαιότητα, αλλά πρέπει να κάνουν κάποιες θυσίες και τους ευχαριστώ εκ των προτέρων», είπε για το μέλλον της διοργάνωσης.

Σε ερώτηση για το πότε μπορεί να τελειώσει η σεζόν, απάντησε: «Όχι μετά τον Ιούλιο. Δε γίνεται να έχουμε αγώνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο γιατί θα επηρεαστεί η επόμενη σεζόν. Αν ξεκινήσουμε μέχρι Ιούλιο θα προλάβουμε».

«Το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι πως οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, όμως είμαι αισιόδοξος για τη νέα σεζόν. Θα προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, θα τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας. Ελπίζω πως θα ξεκινήσουμε τη σεζόν με κόσμο στα γήπεδα, αυτή είναι η ελπίδα μου. Σίγουρα δε γίνεται να δούμε γεμάτα γήπεδα. Αν δεν είναι εφικτό αυτό, τότε θα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να βρούμε λύσεις. Ελπίζω πως όλο αυτό θα τελειώσει με την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν και δεν θα επηρεάσει την επόμενη» επισήμανε.

Τέλος, για την συνεργασία  με την Turkish Airlines, ο ισχυρός άνδρας της Euroleague είπε: «Μετά από δέκα χρόνια συνεργασίας με την Turkish Airlines έχουμε υψηλά επίπεδα κατανόησης μεταξύ μας. Πριν από ένα μήνα είδαμε ότι είναι κοινή επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασίας μας, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι ο τουρισμός και οι αερομεταφορές έχουν επηρεαστεί. Ελπίζω και εύχομαι σύντομα αυτό το πρόβλημα θα επιλυθεί σύντομα».