Αθλητισμος

Κορωνοϊός: Η Μπαρτσελόνα δίνει το Καμπ Νου για ιατρικές έρευνες

Σχετικά με τη θεραπεία με υδροχλωροκίνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμπ Νου
Το γήπεδο της Μπαρτσελόνα, Καμπ Νου © EPA/ALEJANDRO GARCIA

Η Μπαρτσελόνα δίνει το γήπεδό της, Καμπ Νου, στη Βαρκελώνη για την ανάπτυξη έρευνας του ισπανικού εθνικού συστήματος υγείας.

Στη διάθεση του ισπανικού συστήματος υγείας διέθεσε το Καμπ Νου η Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα, οι «μπλαουγκράνα» συμφώνησαν να παραχωρήσουν το γήπεδό τους για τις ανάγκες έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι ή όχι αποτελεσματική η θεραπεία με υδροχλωροκίνη ενάντια στον κορωνοϊό.

Της έρευνας ηγούνται οι γιατροί Μποναβεντούρα Κλοτέτ και Οριόλ Μιτσά και ξεκίνησε στις 16 Μαρτίου έχοντας τρία σημεία στη Βαρκελώνη για τη συλλογή δειγμάτων. Σε ένα νοσοκομείο, ένα κολυμβητήριο και ένα βενζινάδικο. Έτσι, το Καμπ Νου λόγω χωρητικότητας θα συμβάλει εξαιρετικά στην ανάπτυξη της θεραπείας.

«Αν επιβεβαιωθεί η χρησιμότητα της θεραπείας, θα ανοίξει μια επιπλέον δίοδος για τον έλεγχο της επιδημίας του κορωνοϊού στον κόσμο. Η στρατηγική θα μπορέσει να περιορίσει την εξάπλωση και θα αποτελέσει ένα σημαντικό κέρδος, σε ό, τι αφορά τις σωμένες ζωές» επισήμανε ο Οριόλ Μιτσά για τη χρησιμότητα της έρευνας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.