Αθλητισμος

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε Ολυμπιακό και πολύτιμο χρόνο

Με ολική ανατροπή επικράτησε με 3-2 στον ημιτελικό του Κυπέλλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός © MOTION TEAM

Ο Ολυμπιακός είχε τις περισσότερες ευκαιρίες (τρεις μόνο έχασε ο Σισέ), αλλά το γκολ της νίκης ήρθε για τον ΠΑΟΚ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ βρισκόμενος στη χειρότερη κατάσταση των τριών τελευταίων χρόνων υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η δυσπιστία προς τον προπονητή Φερέιρα δεν είναι μικρή μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα, υπάρχουν έριδες του κόσμου με τον τερματοφύλακα Πασχαλάκη, ενώ υπήρχαν και σοβαρές απουσίες στην άμυνα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Ολυμπιακός διέταξε γρήγορα… σιωπητήριο σκοράροντας δύο φορές στα πρώτα οκτώ λεπτά με τον Χασάν και αυτογκόλ του Ελ Καντουρί.

Ο κόσμος άρχιζε να… βράζει στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όμως η κατάσταση γρήγορα ισορροπήθηκε. Στο 10’ με πλασέ του Πέλκα και στο 12’ με τρομερό βολέ του Μίσιτς, οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στο 2-2, στο πιο τρελό ξεκίνημα αγώνα στην ιστορία των δύο αντιπάλων! Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός είχε τις περισσότερες ευκαιρίες (τρεις μόνο έχασε ο Σισέ), αλλά το γκολ της νίκης ήρθε για τον ΠΑΟΚ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πέλκα στο 69’. Με αυτό το αποτέλεσμα, πέρα από ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης, οι νταμπλούχοι κερδίζουν και χρόνο. Καταρχάς η ρεβάνς είναι σε ενάμιση μήνα, οπότε μέχρι τότε ίσως να έχουν αλλάξει πολλά. Βρίσκουν λίγο ηθικό και κουράγιο ενόψει των πλέι οφ, που πιθανότατα δεν θα αρχίσουν αυτή την εβδομάδα, αλλά την επόμενη. Η τελική απόφαση θα παρθεί σήμερα.

Ο Ολυμπιακός ατύχησε με τον τραυματισμό των δύο πιο έμπειρων τερματοφυλάκων του. Ο Ζοσέ Σα έχει 15 ράμματα στο πρόσωπο από χτύπημα στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον Παναιτωλικό, ενώ ο Γάλλος Αλέν είναι τραυματίας. Μοιραία επιστρατεύτηκε ο 17χρονος Τζολάκης που έκανε ντεμπούτο σε ένα πολύ δύσκολο ματς. Δεν φέρει ευθύνη σε κανένα γκολ, απλά άργησε λίγο να πάρει τα πάνω του. Οι ευθύνες πάνε στην άμυνα του Ολυμπιακού που ήταν κάκιστη και δεν φρόντισε να προστατεύσει τον άπειρο γκολκίπερ, ο οποίος δείχνει να έχει μέλλον.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.