Αθλητισμος

Πατέρας Στέφανου Τσιτσιπά: Δύσκολη η μεταξύ μας συνεργασία

Πώς σχολίασε την ατάκα του Έλληνα αθλητή «τους αγαπώ, αλλά είναι φορές που με πιέζουν πολύ».

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πώς αντέδρασε ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την ατάκα του γιου του: «Αγαπώ τους γονείς, αλλά είναι φορές που με πιέζουν πολύ».

Στην… αντεπίθεση πέρασε ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά μετά τα όσα είπε ο γιος του για τους γονείς του. Υπενθυμίζεται ότι μετά την πρόκριση στους «8» του τουρνουά στο Ντουμπάι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στην οικογένειά του, επισημαίνοντας: «Μερικές φορές οι δικοί μου άνθρωποι με κουράζουν τόσο πολύ. Τους αγαπώ, αλλά είναι φορές που με πιέζουν πολύ». Η ατάκα αυτή του Στέφανου Τσιτσιπά δεν έμεινε ασχολίαστη από τον πατέρα του, Απόστολο. Όπως είπε ο προπονητής του σε δηλώσεις του στο κανάλι του Dubai Tennis Championships στο YouTube, η σχέση του με τον γιο του είναι «δύσκολη».

«Το πιο σημαντικό είναι ότι έχτισα μια καλή σχέση με τον Στέφανο όλα αυτά τα χρόνια. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολη η συνεργασία, λόγω του ρόλου μου ως πατέρας και ως προπονητής. Συνεχίζουμε. Είναι σημαντικό να έχεις καλή σχέση με το παιδί σου για να συνεχίσεις στη ζωή σου» ανέφερε ο προπονητής του.

Και πρόσθεσε: «Είναι ήδη ενήλικας και έχει καταφέρει τόσα πολλά πράγματα. Αυτή είναι η επιτυχία ενός καλού δασκάλου, ενός καλού προπονητή, ενός καλού γονιού, όταν δηλαδή ένα γιος, ένας μαθητής, δεν σε χρειάζεται πια. Αυτό που προσπαθώ είναι να συμμετέχω όσο το δυνατόν λιγότερο. Πάντα θέτουμε στόχους, από τότε που ήταν 12 ετών».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του αναφέρθηκε και στους φετινούς στόχους του Στέφανου Τσιτσιπά: «Ο κύριος στόχος για φέτος είναι να είναι υγιής και όταν έχει την υγεία του ξέρω ότι μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους τους. Δεν είναι στόχος μόνο η επιτυχία, οι τίτλοι, τα λεφτά. Αυτά έρχονται και φεύγουν. Το πιο σημαντικό είναι να διασκεδάζεις με το άθλημα και αυτό είναι το μυστικό». Και κατέληξε: «Όλη η ζωή μας, εμένα και της γυναίκας μου, ήταν γύρω από το τένις, οπότε και τα παιδιά μας μεγάλωσαν μέσα στα γήπεδα. Είμαστε ευλογημένοι από τον Θεό που είμαστε όλοι μαζί και χαιρόμαστε αυτό το υπέροχο άθλημα. Ελπίζω να μείνουμε έτσι».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αδυνατώντας να συγκρατήσει τα νεύρα του, χτύπησε με ρακέτα τον πατέρα του που καθόταν στον πάγκο κατά τη διάρκεια αγώνα τένις.