Αθλητισμος

Ο νέος μεγάλος κίνδυνος για τον Ολυμπιακό

Υπάρχει πιθανότητα να χάσει στα χαρτιά το ματς με τη Βιλερμπάν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι μπορεί να συμβεί ως την Πέμπτη για να μην μηδενιστεί ο μπασκετικός Ολυμπιακός;

Η φετινή χρονιά δεν πηγαίνει καθόλου του μπασκετικό Ολυμπιακό. Όλα ξεκίνησαν από πέρυσι βέβαια και την απόφαση της διοίκησης να μην κατεβάσει την ομάδα στα πλέι οφ, με συνέπεια να υποβιβαστεί στην Α2 και ουσιαστικά να δημιουργήσει δύο διαφορετικές ομάδες. Οι επιλογές Αμερικανών δεν ήταν καθόλου καλές για την Ευρωλίγκα κι έπειτα από τρεις προπονητές και μπόλικες αλλαγές ξένων, το ρόστερ της ομάδας δεν θυμίζει σε πολλά αυτό που ξεκίνησε τη σεζόν.

Πέρα από πολλές κακές εμφανίσεις, υπάρχει και μια ατυχία που χτύπησε τον τελευταίο καιρό την ομάδα: Οι μπόλικοι τραυματισμοί. Αυτή τη στιγμή νοκ άουτ είναι οι Σπανούλης, Χαραλαμπόπουλος, Ρότσεστι και γι’ αυτό κλείστηκαν συμφωνίες με δύο γκαρντ, τους Μπάικς και ΜακΚίσικ. Όμως λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές, ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει μεταγραφικό ban από την Ευρωλίγκα, άρα δεν μπορεί να αποκτήσει επίσημα τους δύο παίκτες. Σήμερα ο Μπράντον Πολ εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, κάτι που σημαίνει ότι τίθεται νοκ άουτ από το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Βιλερμπάν. Μετά τη νέα κακοτυχία, οι Πειραιώτες έχουν απομείνει με εννιά ετοιμοπόλεμους παίκτες (Μπόλντγουιν, Κόνιαρης, Νικολαϊδης, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Πρίντεζης, Ρούμπιτ, Μιλουτίνοφ, Έλις) και βάσει κανονισμών δεν μπορεί να παίξει με τη Βιλερμπάν. Η Ευρωλίγκα επιτρέπει σε κάθε ομάδα να δηλώνει μίνιμουμ δέκα παίκτες, αλλά η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

Τι μπορεί να συμβεί ως την Πέμπτη για να μην μηδενιστεί ο Ολυμπιακός; Είτε να αναρρώσει κάπως ο Πολ ώστε να δηλωθεί στο φύλλο αγώνος και να είναι στον πάγκο για τυπικούς λόγους είτε να αρθεί το ban της Ευρωλίγκας και να παίξουν οι δύο νεοαποκτηθέντες Αμερικανοί.