- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Ολυμπιακός δεν έμαθε ποτέ να παίζει με δέκα
Το 3-1 από τον Ερυθρό Αστέρα στο μικροσκόπιο και η ανάγκη για plan b και αυτοκριτική
Πώς ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να γίνει φαβορί για την 2η ή για την 3η θέση του ομίλου.
Τώρα που πέρασε πάνω από 24ωρο και έφυγε το «εν θερμώ» από το κεφάλι, ας σοβαρευτούμε... Είναι αστείο να υποστηρίζει κανείς ότι ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι χωρίς τον Βαλμπουενά, τον Ομάρ, τον Γκιγιέρμε και τον Ποντένσε επειδή σκεφτόταν το ματς με... τον Άρη. Η αμπαλοσύνη στο μυαλό ορισμένων χτυπάει κόκκινο σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κόσμος (άμπαλος κι αυτός στην πλειονότητά του) παρασύρεται, οπότε δημιουργείται το γνωστό τοξικό κλίμα που απειλεί να παρασύρει στην πρώτη στραβή, όσα χτίζονται σε καιρούς επιτυχιών. Συμβαίνει με όλες τις ελληνικές ομάδες αυτό...
Ο προπονητής, λοιπόν, είδε δικαιολογημένα το παιχνίδι με συντηρητικό τρόπο. Διάλεξε παίκτες που περισσότερο μαρκάρουν, πρεσάρουν και γενικά δεν αφήνουν τον άλλο να κάνει το παιχνίδι του, παρά δημιουργικούς. Έπειτα, προτίμησε να αφήσει την κούραση στον πάγκο. Κάποιοι τα έχουν φτύσει κι αφού δεν έμειναν έξω στο ματς με τον Παναθηναϊκό, λογικό να χρειάζονταν τις ανάσες που πήραν στο Βελιγράδι.
Η ιδέα λειτούργησε για μία περίπου ώρα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μη μάγεψε τα πλήθη αλλά έβαλε ένα φανερά δουλεμένο γκολ, ενώ οι «αναπληρωματικοί» που διάλεξε ο προπονητής ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε όσα τους είχε αναθέσει. Η ομάδα έδειξε τη συνηθισμένη της σοβαρότητα και γενικά κράτησε τον έλεγχο του αγώνα.
Το δημιούργημα κατέρρευσε στην αποβολή του Μπενζιά. Η ομάδα αποδείχτηκε άμαθη να διαχειριστεί αγώνα με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μισό ημίχρονο. Έχει πολλά χρόνια να παίξει με 10, πάνω από μισή ώρα αγώνα. Κανείς, όμως, και πρώτος ο προπονητής δεν είχε σκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο για να δουλέψει πιθανές απαντήσεις. Χρειαζόταν plan b που δεν θα αφορούσε απλές αλλαγές προσώπων -να βγει ο Ένας για να μπει ο Άλλος- αλλά συνολική αντιμετώπιση μιας κατάστασης που φώναζε από μακριά πως χρειαζόταν διορθώσεις πολύ πριν γίνει το 1-1 και έρθει μετά η διάλυση. Ακόμη μεγαλύτερο λάθος, και σε επίπεδο εντυπώσεων, να τα βάλουν όλοι με τον... διαιτητή, αντί να δουν την συνολική αδυναμία της ομάδας να διαχειριστεί σοβαρά την πρώτη μεγάλη στραβή που της έτυχε. Εδώ χρειάζεται η συγκέντρωση και η αυτοκριτική.
Πλέον, ο Ολυμπιακός έχασε την μεγάλη ευκαιρία να γίνει φαβορί για την 2η ή για την 3η θέση του ομίλου μετά το 7-2 και το κάζο της Τότεναμ από την Μπάγερν Μονάχου. Κι αυτό είναι το καθοριστικό μείον της ιστορίας.