Αθλητισμος

Οι δεύτερες σκέψεις της ΑΕΚ για τον Κωστένογλου

Η αλλαγή του κλίματος, οι δύο νίκες και η «παγίδα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kostenoglou
Νίκος Κωστένογλου © INTIME/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οι δεύτερες σκέψεις της ΑΕΚ για τον Κωστένογλου. Η αλλαγή του κλίματος, οι δύο νίκες και η «παγίδα».

Μετά τη… λαίλαπα Καρντόσο που άφησε την ΑΕΚ αποκαμωμένη, μέσα σε λίγα 24ωρα παρατηρήθηκε μια ριζική αλλαγή κλίματος στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Πορτογάλος προπονητής έφυγε, ήρθε για δύο ματς ως υπηρεσιακός ο Νίκος Κωστένογλου και αίφνης η ΑΕΚ έγινε πάλι μια υπολογίσιμη δύναμη. Την Πέμπτη νίκησε με 2-0 στην Τουρκία την Τραμπζονσπόρ και έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ την Κυριακή νίκησε με 3-2 τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 2ο λεπτό, μπορεί να είδε τον φορ Ολιβέιρα (σκόρερ του 1-1) να αποχωρεί τραυματίας, όμως βρήκε το ψυχικό σθένος και πήρε τη νίκη στο 92ο λεπτό με γκολ του Σιμόες. Ο Πορτογάλος μέσος μετά το ματς εξήρε τη συμβολή του Κωστένογλου, ενώ το ίδιο έκανε και ο Λιβάγια, που είχε πετύχει το 1-2 και το πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα και σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα της κερκίδας των φίλων της ΑΕΚ, όπως ο Ντέμης Νικολαϊδης πριν από 20 χρόνια.

Ενόσω οι πρώτες υποψηφιότητες για τον πάγκο της ΑΕΚ (Πογέτ κλπ.) δεν προχώρησαν, η διοίκηση του «Δικεφάλου» και ο νέος τεχνικός διευθυντής Ίλια Ίβιτς βρίσκονται σε δίλημμα. Να συνεχίσουν τις επαφές με προπονητές ή να κρατήσουν τον Κωστένογλου, ο οποίος τα πήγε περίφημα στο θέμα της ψυχολογίας και έφερε δύο εκτός έδρας νίκες μέσα σε τρεις μέρες;

Η ποδοσφαιρική λογική λέει πως θα προσληφθεί προπονητής. Ίσως να μείνει και ο «Κωστέ» ως βοηθός για να επιβραβευτεί η δική του δουλειά. Άλλωστε πρόκειται για έναν πιστό «στρατιώτη» της ομάδας.

Από την άλλη, η σφιχτή οικονομική πολιτική που εφαρμόζει ο Μελισσανίδης τα τελευταία χρόνια ευνοούν μια παραμονή του νυν υπηρεσιακού τεχνικού. Είναι δεδομένο πως οι παίκτες θα γουστάρουν, αλλά και ο κόσμος. Το πρόβλημα είναι πως ο μήνας του μέλιτος που διανύει η ΑΕΚ θα τελειώσει κάποια στιγμή, αφού νομοτελειακά θα έρθουν και τα άσχημα αποτελέσματα ή μια περίοδος ντεφορμαρίσματος. Είναι μια παγίδα στην οποία έχουν πέσει πολλές ομάδες στο παρελθόν. Εδώ κοτζάμ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την έπαθε με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Τον  προσέλαβε για έξι μήνες πέρυσι και πάνω στο τρίμηνο που η ομάδα… πετούσε του έκανε τριετές συμβόλαιο. Το τέλος της περσινής σεζόν βρήκε τους «κόκκινους διάβολους» εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και η αρχή της φετινής με μια νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.