Αθλητισμος

Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το δεύτερο τουρνουά της καριέρας του

Απέδειξε στην πράξη πως ήταν φαβορί στο Όπεν της Μασσαλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsitsipas
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Australian Open 2019 © INTIME NEWS

Το δεύτερο τουρνουά της καριέρας του κατέκτησε σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πάτησε στην κορυφή του Open 13 της σειράς ΑΤΡ 250, που διεξήχθη στη Μασσαλία. Στον μεγάλο τελικό, ο Έλληνας τενίστας νίκησε με 2-0 τον Κουκούσκιν από το Καζακστάν.

Και στα δύο σετ έγινε ντέρμπι, με τον Στέφανο να κατακτά το πρώτο με 7-5 και το δεύτερο στο τάι μπρέικ.

Μετά από μερικές εβδομάδες -απολύτως αναμενομένης- αγωνιστικής «κοιλιάς», λόγω της υπερπροσπάθειας του Ιανουαρίου, στο Australian Open όπου έφθασε μέχρι τα ημιτελικά, ο Ελληνας πρωταθλητής επανήλθε στους... γνωστούς ρυθμούς και έφθασε μέχρι τον τελικό στην Μασσαλία, όπου κατέκτησε το τρόπαιο χωρίς να χάσει σετ!

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν γκέιμ-γκέιμ μέχρι το 5-5. Σ΄ εκείνο το χρονικό σημείο, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 6-5 και στη συνέχεια «έσπασε» το σερβίς του Καζάκου και πήρε το σετ με 7-5, μετά από περίπου 50 λεπτά αγώνα.
    
Στο δεύτερο σετ, ο Κουκούσκιν... άλλαξε μπλουζάκι και μετά το 1-1, ο Ελληνας πρωταθλητής αισθάνθηκε ελαφρές ενοχλήσεις στα δεξιά πλευρά. Δεν αποκλείεται αυτό να του «στοίχισε» προσωρινά, καθώς ο Καζάκος αντέδρασε και προηγήθηκε με 5-3. Ομως ο Τσιτσιπάς απέδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι το μέλλον του παγκοσμίου τένις, καθώς δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, ισοφάρισε σε 5-5 και προηγήθηκε με 6-5, για να κατακτήσει το σετ στο τάι μπρέικ με 7-5!

Με τη νίκη του αυτή, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα η ATP και σε «απόσταση βολής» από την πρώτη δεκάδα του πλανήτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.