Αθλητισμος

Αλίσα Λίου: Η μικρότερη «κυρία» των τριπλών άξελ (video)

Το 13χρονο κορίτσι-λάστιχο αποκαλύπτει τα μυστικά του καλλιτεχνικού πατινάζ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλίσα Λίου
Αλίσα Λίου / © Instagram

Η 13χρονη Αλίσα Λίου έγινε πρόσφατα η νεότερη σε ηλικία αθλήτρια που κατάφερε να προσγειωθεί πάνω σε δύο συνεχόμενα τριπλά άξελ στο βασικό πρόγραμμά της. Μια κίνηση που ελάχιστοι αθλητές μπορούν να φέρουν σε πέρας στο άθλημα του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Τα τριπλά άξελ χάρισαν στην Αλίσα τον τίτλο της νεότερης σε ηλικία Αμερικανίδας πρωταθλήτριας στην κατηγορία του παιδικού πρωταθλήματος στο πατινάζ. Η Αλίσα περιμένει να περάσει ο χρόνος ώστε να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων. Ελπίζει επίσης να είναι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022.

«Δεν ανησυχώ πολύ για αυτό το κομμάτι, γιατί έχω περισσότερο χρόνο να δουλέψω τα άλματα, τις ικανότητές μου στο καθαρό πατινάζ, τις περιστροφές και φυσικά να προσπαθήσω να μάθω ακόμα περισσότερα», δήλωσε η έφηβη.

Η Γκόντι Γκοντγουίν του BBC επισκέφθηκε την 13χρονη στο προπονητικό της κέντρο στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας και η Αλίσα της έδωσε μερικά tips για να το πώς να γίνει κανείς δεινός χορευτής στον πάγο. Σύμφωνα με την Αλίσα τέσσερα είναι τα προσόντα που χρειάζεται ένας πατινέρ: Κίνηση, να ξέρεις πώς να σηματήσεις, τα άλματα και οι περιστροφές. 

Training to Land the Triple Axel | Mirai Nagasu | US Figure Skating | The Players' Tribune

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.