Αθλητισμος

Το δώρο των Σαν Αντόνιο Σπερς στον Ολυμπιακό (video)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έμεινε δύο χρόνια παραπάνω στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
servos1.jpg
© EPA/TOMS KALNINS

Το 2015 ο Ολυμπιακός αποφάσισε να αποκτήσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, έναν πιτσιρικά σέντερ, που μόλις είχε γίνει ντραφτ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Το πλάνο της αμερικανικής ομάδας ήταν να τον αφήσει 1-2 χρόνια στην Ευρώπη και κατόπιν να τον εντάξει στο ρόστερ της. Χρόνο με τον χρόνο ο Σέρβος μπασκετμπολίστας βελτιωνόταν και ανέβαζε την απόδοσή του με τους «ερυθρόλευκους», ώσπου τόσο το 2017 όσο και το καλοκαίρι που μας πέρασε, ακούστηκαν έντονες φήμες πως ο παίκτης θα πρέπει να ετοιμάζεται για το ΝΒΑ.

Παρότι ο σπουδαίος προπονητής των Σπερς, ο Γκρεγκ Πόποβιτς αρέσκεται να δουλεύει με μη Αμερικανούς, δεν έγινε ποτέ η κίνηση για να υπογράψει ο Μιλουτίνοφ όπως θα μπορούσε. Κερδισμένος έμεινε ο Ολυμπιακός, που κράτησε τον παίκτη και φέτος τον βλέπει να εξελίσσεται σε MVP μέσα στη σεζόν.

Χθες βράδυ, ήταν μακράν ο κορυφαίος στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 69-60, έχοντας 18 πόντους και 14 ριμπάουντ. Γενικά στα 13 ματς της Ευρωλίγκας έχει 10,7 πόντους και 7,8 ριμπάουντ μέσο όρο με ποσοστό 64,7% στα δίποντα!

Κι όλα αυτά για έναν παίκτη που είναι βαρύς σέντερ (2.13 ύψος και 116 κιλά) και που –θεωρητικά- δεν ταιριάζει στο σύγχρονο πιο γρήγορο μπάσκετ. Κι όμως…

FC Barcelona Lassa - Olympiacos Piraeus Highlights | Turkish Airlines EuroLeague RS Round 13

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.