Αθλητισμος

Έφτασε στη Μαδρίτη ο Γκάρεθ Μπέιλ

Στις 14:30 ώρα Ελλάδας η παρουσίασή του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι ώρες για την παρουσίαση του Γκάρεθ Μπέιλ από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετρούν αντίστροφα. Ο Μπέιλ, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο για έξι χρόνια, με αποδοχές που σύμφωνα με την El Pais θα ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ ετησίως, γίνεται πλέον ο ακριβότερος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με το BBC, το κόστος της μεταγραφής άγγιξε το ποσό ρεκόρ των 100 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο Μπέιλ ξεπερνά τα ποσά που δαπανήθηκαν για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, για τον οποίο η Ρεάλ είχε δώσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 94 εκατ. ευρώ.

Ο Ουαλός ποδοσφαιριστής έφτασε στην ισπανική πρωτεύουσα τα ξημερώματα της Δευτέρας, ώστε να υπογράψει το εξαετές συμβόλαιό του, περνώντας πρώτα από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, και στη συνέχεια να παρουσιαστεί στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (14:30 ώρα Ελλάδας) μπροστά σε πλήθος κόσμου, που αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο για να υποδεχθεί το νέο μεγάλο αστέρι της «βασίλισσας» και την πλέον ακριβή μεταγραφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Το κόστος της μεταγραφής έχει προκαλέσει ήδη ποικίλα σχόλια ιδίως στην Ισπανία, η οποία μαστίζεται από μια χωρίς προηγούμενο οικονομική κρίση και εκατομμύρια άνθρωποι ζουν μέσα στη φτώχεια και στην ανεργία. Πρόσφατα, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Τάτα Μαρτίνο είχε χαρακτηρίσει προσβολή προς τους πολίτες το να ξοδεύονται τόσα χρήματα.

Δ.Κ.