Αθλητισμος

Η Γαλλία ανέβηκε το ποδοσφαιρικό Έβερεστ

Πρωταθλητές Κόσμου οι «τρικολόρ» μετά το 4-2 επί της Κροατίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19797104.jpg
© EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Η Γαλλία κατέκτησε το Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία της, 20 χρόνια μετά την πρώτη. Έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς επικράτησε με 4-2 της Κροατίας, στον τελικό που έγινε στο «Λουζνίκι» της Μόσχας.

Στο πρώτο μέρος κυριάρχησε η αμφισβήτηση, τόσο για το πρώτο γκολ των Γάλλων (αυτογκόλ ο Μάντζουκιτς) όσο και για το δεύτερο, με το πέναλτι που ευστόχησε ο Γκριζμάν. Στο 1-0, ο Πογκμπά έρχεται από θέση οφσάιντ και συμμετέχει στη φάση, ενώ το πέναλτι προήλθε από υπόδειξη του VAR. Ο Πέρισιτς έκανε ξεκάθαρο χέρι, όμως ήταν πολύ κοντά σε απόσταση και ίσως να μην μπορούσε να αποφύγει την μπάλα. Το ημίχρονο έληξε με 2-1, αφού ο Πέρισιτς ισοφάρισε στο ενδιάμεσο.

Μετά την ανάπαυλα, η Κροατία μπήκε και πάλι πιο δυνατά, δείχνοντας πως είναι η καλύτερη ως εκείνη τη στιγμή. Αλλά την πάτησε. Οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητα του Μπαπέ και απείλησαν στις αντεπιθέσεις, καθαρίζοντας έτσι το ματς. Πρώτα ο Πογκμπά και μετά ο θαυματουργός Μπαπέ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 4-1, για να μειώσουν οι Βαλκάνιοι με γκολ του Μάντζουκιτς, έπειτα από τραγικό λάθος του Γιορίς.

Στο τελευταίο 20λεπτο, η Κροατία έδειξε κουρασμένη και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την απίθανη ανατροπή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.