Αθλητισμος

Ένα Final Four χωρίς ελληνική ομάδα στο Βελιγράδι

Φενέρ-Ζαλγκίρις και ΤΣΣΚΑ Μ.- Ρεάλ Μ τα δύο ζευγάρια των σημερινών ημιτελικών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σήμερα ξεκινά με τους δύο ημιτελικούς το 31ο Final Four της Ευρωλίγκας και είναι αρκετά σπάνιο, διότι διεξάγεται δίχως τη συμμετοχή κάποιας ελληνικής ομάδας. Μόλις επτά φορές έχει συμβεί στο παρελθόν αυτό και φέτος είναι η όγδοη.

Πώς θα μπορούσε να γίνει όμως, όταν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα έδρας απέναντι σε Ζαλγκίρις και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα και αποκλείστηκαν;  

Έτσι οι εκπρόσωποί μας ή έστω κάποια «δικά» μας παιδιά περιορίζονται σε λίγες παρουσίες στις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν.

Τα παιχνίδια θα γίνουν μέσα στο Βελιγράδι και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς νιώθει κυριολεκτικά σαν το σπίτι του. Όχι μόνο γιατί θα βρίσκεται στη γενέτειρά του, αλλά κι επειδή θα συμμετέχει για 18η φορά σε final four ως προπονητής, ενώ έχει κι άλλη μία το 1988 ως παίκτης της Παρτιζάν!

Η κάτοχος Φενέρμπαχτσε, με τον Κώστα Σλούκα βασικό πλέι μέικερ θα αντιμετωπίσει την ομάδα-έκπληξη της σεζόν, τη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Ζοτς με τον Σάρας συνεργάστηκαν στον Παναθηναϊκό, ο Σέρβος ως προπονητής και ο Λιθουανός ως παίκτης, έχουν καταπληκτικές σχέσεις και αυτό φάνηκε από δύο περιστατικά. Στο πρώτο, ο Σάρας όταν χαιρέτησε τον Ομπράντοβιτς έκανε μια βαθιά υπόκλιση, ενώ αμέσως μετά ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, δήλωσε: «Δεν έχω κανένα άγχος για το ματς. Το μόνο που με αγχώνει είναι πού σκοπεύει να με βγάλει για ποτό απόψε ο Σάρας»!

Λάτρεις της καλής ζωής –αλλά και του αλκοόλ- και οι δύο, σίγουρα κάπως θα ξεκλέψουν χρόνο για να πιουν μερικά ποτηράκια και να κάνουν άλλη μία μυθική μπασκετοκουβέντα.

Στον άλλον ημιτελικό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη κοντράρεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ρώσοι έχουν το κάκιστο 3/15 σε final four, θεωρούνται οι losers της διοργάνωσης, αλλά πάντοτε λογίζονται ως φαβορί διότι έχουν την πιο ακριβή ομάδα, αλλά και τις πλέον ποιοτικές μονάδες.

Η Ρεάλ κατάφερε να επαναφέρει τον Γιουλ δυναμικά μετά τον τραυματισμό του, έχει τον Ντόντσιτς σε εξαιρετική κατάσταση και κόντρα στον Παναθηναϊκό απέδειξε πως έχει πολλά διαφορετικά όπλα για να χρησιμοποιήσει σε ένα ματς.