Αθλητισμος

Επτά χρυσά μετάλλια για την ελληνική αποστολή στους Μεσογειακούς Αγώνες

Στην 6η θέση του πίνακα των μεταλλίων η χώρα μας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το χρυσό μετάλλιο της Μαρίας Πρεβολαράκη στα 55 κιλά της πάλης τη Δευτέρα το βράδυ ανέβασε την Ελλάδα στην 6η θέση του πίνακα των μεταλλίων στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας με 26 μετάλλια στο σύνολο (7 χρυσά - 6 ασημένια - 13 χάλκινα).

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα τα δύο χρυσά μετάλλια στην ενόργανη γυμναστική από τους Λευτέρη Κοσμίδη (έδαφος) και Λευτέρη Πετρούνια (κρίκους) καθώς και το ασημένιο της Βάσως Μιλούση (στη δοκό).

Όμως στην 5η ημέρα των αγώνων, είχαμε και άλλες ελληνικές επιτυχίες. Η Νόρα Δράκου κατέκτησε το 4ο μετάλλιό της στη διοργάνωση (και 10ο συνολικά της ελληνικής κολύμβησης) με τη δεύτερη θέση που κατέκτησε τα 100 μέτρα ύπτιο «αγγίζοντας» με την επίδοσή της (1.01.75) το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα που κατέχει από τους προηγούμενους Μεσογειακούς η Ασπασία Πετραδάκη (1.01.72).

Το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 72 κιλών πάλης γυναικών κατέκτησε η Μαρία Λουίζα Βρυώνη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να κάνει κάποια νίκη στον round robin όμιλο, ωστόσο λόγω της μικρής συμμετοχής βρέθηκε στο βάθρο των νικητριών της κατηγορίας. Επίσης χάλκινο μετάλλιο (αφού έφτασαν μέχρι τους ημιτελικούς όπου και αποκλείστηκαν) πήραν και οι παλαιστές μας Αλέξανδρος Τσακινίδης (στα 64 κιλά) και Φώτης Αράπογλου (στα 91 κιλά). Δύο χάλκινα μετάλλια πήρε ο Θόδωρος Ιακωβίδης στα 85 κιλά της άρσης βαρών. Στο χάντμπολ η εθνική ανδρών υπέστη βαριά ήττα από τη Σλοβενία με 40-20.

Δ.Κ.