Αθλητισμος

Δεν πέφτει, αλλά ούτε «σώζεται» ο Παναθηναϊκός

Έβαλαν πλάτη 11 ΠΑΕ και οι «πράσινοι» δεν θα υποβιβαστούν ακόμη κι αν δεν πάρουν άδεια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένας μεγάλος βραχνάς έφυγε πριν από λίγο πάνω από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Στο έκτακτο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας αποφασίστηκε πως οι ομάδες που δεν θα καταφέρουν να πάρουν άδεια, δεν θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία. Έτσι αναμένεται να τη γλιτώσουν τουλάχιστον έξι σύλλογοι, ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως όλα είναι ανθηρά για τους «πράσινους». Σε περίπτωση που τελικά δεν αδειοδοτηθούν, θα ξεκινήσουν το επόμενο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ενώ θα έχουν σημαντικούς περιορισμούς τις μεταγραφές.

Για την ακρίβεια θα μπορούν να αποκτήσουν ή ανανεώσουν με μόλις τρεις παίκτες άνω των 23 ετών, ενώ θα είναι σε θέση να αποκτήσουν όσους ποδοσφαιριστές κάτω των 23 θέλουν, αρκεί να είναι Έλληνες.

Όλα τα παραπάνω βέβαια θα ισχύσουν, αν ο Γιάννης Αλαφούζος πληρώσει ως τη Δευτέρα τον Βέμερ (λέγεται πως βρέθηκε η χρυσή τομή) και δεν προκύψει υποβιβασμός από τα τρία απανωτά -3.

Πάντως, αυτή η εξέλιξη μπορεί να κρατά τον ΠΑΟ στη μεγάλη κατηγορία, όμως οι απαγορεύσεις ίσως θέσουν σε κίνδυνο την αγορά των μετοχών του συλλόγου.