Αθλητισμος

Διεγνώσθη με καρκίνο ο Χένρικσεν

Ανίατης μορφής αναφέρουν οι γιατροί για έναν από τους καλύτερους αμυντικούς που πέρασε από τον Παναθηναϊκό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
henrixsen.jpg
EUROKINISSI/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Σε ηλικία 48 ετών διεγνώσθη με καρκίνο ανίατης μορφής ο Ρενέ Χένρικσεν, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που πέρασαν ποτέ από τον Παναθηναϊκό και μέλος της μεγάλης ομάδας του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα (2000-2002).

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ανέφερε ότι πάσχει από μυελωμάτωση, έναν σπάνιο καρκίνο που «χτυπάει» τον μυελό των οστών. Ήδη, ο Δανός έχει ξεκινήσει φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία για την αντιμετώπιση της ασθένειας, ώστε να μη χειροτερέψει η κατάστασή του.

«Είναι μια μορφή καρκίνου που δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά μπορεί να κρατηθεί στάσιμη. Είναι μια ασθένεια που μπορείς εύκολα να ζήσεις για πολλά χρόνια. Ωστόσο, ως άνθρωπος του αθλητισμού, με ενοχλεί που δεν μπορώ να νικήσω, αποβάλλοντας ολοκληρωτικά την ασθένεια. 

» Από την άλλη πλευρά, μπορώ να τη διατηρήσω στο χαμηλότερο δυνατό στάδιο, έτσι μπορώ τουλάχιστον να παίξω για ισοπαλία», είπε ο Δανός μιλώντας στην «ekstrabladet.dk».

«Δίνω μάχη»

Η συγκεκριμένη σπάνια μορφή καρκίνου εμφανίζεται τις περισσότερες φορές σε άτομα άνω των 50 ετών. Στη Δανία εκτιμάται πως τουλάχιστον 200 άνδρες εμφανίζουν τη συγκεκριμένη ασθένεια σε ετήσια βάση.

«Θεωρούσα ότι έχω ξεπεράσει τους αγώνες της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα έχω να παλέψω για τη ζωή μου. Είμαι αποφασισμένος να βρω τη δύναμη και να τα καταφέρω. Πριν από 1,5 μήνα, έκανα την πρώτη μου χημειοθεραπεία και θα κάνω περισσότερες στο μέλλον. Μέχρι τον Αύγουστο θα έχω ολοκληρώσει μέσω μεταμόσχευσης βλαστικών κυττάρων και έπειτα από αυτό ελπίζω η ασθένεια να έχει… ηρεμήσει. 

»Υπάρχουν μέρες που δεν έχω τον έλεγχο για το πώς αντιδρά το σώμα μου στη χημειοθεραπεία. Μετά την πρώτη φορά είχα πρόβλημα με κόπωση και ναυτίες», συμπλήρωσε ο παλαίμαχος άσος» κατέληξε ο Χένρικσεν.

Hummer

Ο Ρενέ Χένρικσεν αγωνίστηκε για 6 χρόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, από το 1999 έως το 2005.

Παρόλο που κατά την άφιξή του στην ομάδα αντιμετωπίστηκε από τους φιλάθλους με δυσπιστία, αποδείχτηκε παίκτης - hummer με εκπληκτική αντίληψη του παιχνιδιού και καταπληκτικές τοποθετήσεις στην άμυνα.

Τα στοιχεία αυτά του επέτρεπαν να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο, απομακρύνοντας με συνοπτικές διαδικασίες τον κίνδυνο για την εστία των «πρασίνων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.