Αθλητισμος

Ο Παναθηναϊκός ελπίζει σε πλεονέκτημα έδρας (video)

Μεγάλο ενδιαφέρον στην τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας την επόμενη εβδομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pao1.jpg
eurokinissi

Μια εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού και μια ήττα του Ολυμπιακού κοντεύουν να φέρουν τα πάνω-κάτω στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας, όπου μεγάλη χαμένη μπορεί να είναι μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «πράσινοι» καταρχάς, έκαναν το καθήκον τους και νίκησαν άνετα τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, με 75-56, έχοντας τον Νικ Καλάθη κορυφαίο με 17 πόντους και 10 ασίστ.

Highlights: Panathinaikos Superfoods Athens - Valencia Basket

Στη Μάλαγα, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε νωχελικός και ηττήθηκε από την τοπική ομάδα στην παράταση με 87-85, χάρη σε καλάθι του Όγκουστιν στα 2,5 δεύτερα πριν από το φινάλε.

Highlights: Unicaja Malaga - Olympiacos Piraeus

Τέλος, στο Βελιγράδι, η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε τρίποντο του Ντόντσιτς στην εκπνοή για να νικήσει τον αδιάφορο Ερυθρό Αστέρα με 82-79 και να σώσει –προς το παρόν- το τομάρι της.

Highlights: Crvena Zvezda mts Belgrade - Real Madrid

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι τρίτος στη βαθμολογία με ρεκόρ 19-10, ενώ ακολουθούν Ρεάλ και ΠΑΟ με 18-11, ενώ οι Ισπανοί έχουν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία.

Πρακτικά στην κατάταξη δεν έχει αλλάξει κάτι, όμως όλα μπορούν να συμβούν την τελευταία αγωνιστική που θα γίνει Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή.

Βάσει της λογικής και των φαβορί όλα θα μείνουν ίδια και οι «πράσινοι» θα μπουν στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας. ‘Άλλωστε η Ρεάλ φιλοξενεί την Μπάμπεργκ και είναι λογικό να νικήσει. Αν συμβεί αυτό, ο Παναθηναϊκός περιμένει ήττα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ από τη Ζαλγκίρις, ενώ εξυπακούεται πως η ομάδα του Πασκουάλ πρέπει να νικήσει την Αρμάνι μέσα στο Μιλάνο.

Ουσιαστικά το παιχνίδι παίζεται για το ποιος θα έχει το πλεονέκτημα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ρεάλ στα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός ως τρίτος μάλλον θα παίξει με την Μπασκόνια, εκτός κι αν χάσει από τους Λιθουανούς, που θα ανέβουν αυτοί έκτοι.

Γενικά τα σενάρια είναι πολλά, αλλά το πιθανότερο είναι η βαθμολογία να μην αλλάξει. Υπάρχει και μια ακραία εκδοχή, που θέλει τον Παναθηναϊκό να χάνει στην Ιταλία και τον Ολυμπιακό να ηττάται από τη Ζαλγκίρις. Τότε θα έχουμε ντέρμπι αιωνίων στα πλέι οφ, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.