Αθλητισμος

Δύσκολο να γκρεμιστούν τα αγάλματα

Οι «πεινασμένοι» για τους οποίους μίλησε ο Μελισσανίδης δεν βρίσκονται μόνο στην ΑΕΚ, αλλά...

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4366378.jpg
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSΙ

Κάθε αυτοκρατορία που κινδυνεύει με πτώση μαζεύει γύρω της και απέναντι τόσους εχθρούς, όσους ίσως δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί. «Πρέπει να μπείτε πεινασμένοι», είπε ο Μελισσανίδης στους παίκτες της ΑΕΚ λίγο πριν ξεκινήσει το ντέρμπι του κυπέλλου. «Μπορείτε να νικήσετε και να δώσετε χαρά στον κόσμο μας. Το οφείλετε και στους εαυτούς σας, γιατί είκοσι χρόνια σας κλέβουν τον ιδρώτα».

Αυτός ο τρόπος σκέψης δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Αποτελεί το σήμα κατατεθέν των αντιδράσεων και στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό και σε άλλες μικρότερες ομάδες τον τελευταίο καιρό.

Υπάρχουν Παναθηναϊκοί που στενοχωριούνται όχι μόνο επειδή οι δικοί τους έχουν καταρρεύσει, αλλά και γιατί  δεν μπορούν να μετέχουν ενεργά στο πάρτι αποκαθήλωσης του Ολυμπιακού που έχει πλέον ξεκινήσει. Και μόνο που βλέπουν τους «αιώνιους εχθρούς» τους να αντιδρούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως εκείνοι τα προηγούμενα χρόνια, ηδονίζονται καθώς θυμούνται να τους λένε σαρκαστικά... «φτιάξτε πρώτα ομάδα και μετά να μιλάτε για την διαιτησία»!

Βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα. Βρίσκεται αυτή την στιγμή σε αδυναμία ουσιαστικής αντίδρασης αλλά από την άλλη δεν έχει πέσει σε σημείο που να γκρεμίζουν οι αντίπαλοι τα αγάλματά του από τις πλατείες του ελληνικού ποδοσφαίρου.  Αντίθετα, άρχισε να σκέφτεται τους τρόπους με τους οποίους θα αντεπιτεθεί και θα ξαναγυρίσει. Η αλαζονεία, που ήταν ο χειρότερος σύμβουλος όλα αυτά τα χρόνια, εξατμίζεται σιγά σιγά και δίνει την θέση του σε ένα καινούργιο τρόπο σκέψης που αργά ή γρήγορα μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα. Από την άλλη, το ίδιο κουσούρι φαίνεται να έχει κολλήσει σαν βδέλλα στο πετσί του ΠΑΟΚ. Νίκες με ανύπαρκτο πέναλτι στο ένα ματς και με γκολ οφσάιντ στο άλλο. Επεισόδια οπαδών που περνούν στο ντούκου από την αστυνομία. Ένα νέο σύστημα εξουσίας που προσπαθεί να κυριαρχήσει χωρίς να έχει όμως τις βάσεις του Ολυμπιακού, και γι αυτό μπορεί να καταρρεύσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από αιτίες που δεν είναι αυτή την στιγμή άμεσα ορατές... Μάχες κερδίζονται ή χάνονται. Όχι ο πόλεμος...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.