Αθλητισμος

Πρόκριση «Δικεφάλων» στο μπάσκετ (video)

Θρίλερ για την ΑΕΚ και περίπατος του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αν και το Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει καμία σχέση με την αίγλη της Ευρωλίγκας και ούτε κατά διάνοια με τη… συνονόματη διοργάνωση του ποδοσφαίρου, την Τρίτη το βράδυ χάρισε επιτυχίες στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και μια αξέχαστη εξέλιξη.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τη γερμανική Μπαρόιτ και για να περάσει στη φάση των «16», ήθελε νίκη και παράλληλα σε άλλα ματς του ομίλους της να επικρατήσει η Στρασμπούρ και η Βενέτσια.

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ, η «Ένωση» βρέθηκε πίσω ακόμη και με 15 πόντους, αλλά με ανατροπή στο φινάλε και ηγέτη τον Ντούσαν Σάκοτα, νίκησε με 83-81. Η Στρασμπούρ έκανε τη δουλειά της μέσα στην έδρα της Μπάνβιτ και απέμενε η Βενέτσια. Οι Ιταλοί υποδέχονταν την Εστουδιάντες και ο κόσμος μαζί με τους παίκτες περίμεναν στο ΟΑΚΑ εναγωνίως το φινάλε. Ο Έλληνας ομογενής γκαρντ Μάικ Μπράμος πέτυχε το κρίσιμο τρίποντο και με το τελικό 92-91 έστειλε ουσιαστικά την ΑΕΚ στην επόμενη φάση. 

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τέτοια άγχη. Πάτησε από νωρίς γκάζι και επιβλήθηκε της Βέντσπιλς με 80-59 μέσα στη Λετονία και προκρίθηκε κι αυτός.