Αθλητισμος

Τέλος τα κορίτσια από τη Φόρμουλα 1 (video)

Τα grid girls έπεσαν «θύματα» των μεγάλων αλλαγών από τη διοργανώτρια εταιρεία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επί σειρά ετών, οι αγώνες της Φόρμουλα 1 είχαν ως… συνοδευτικό την παρουσία όμορφων γυναικών που βρίσκονταν στην περιοχή των pits. Ήταν μια παράδοση που από το 2018 θα κοπεί, έπειτα από απόφαση της διοργανώτριας εταιρείας Liberty.

«Το έθιμο αυτό δεν συμφωνεί με τις αξίες της εταιρείας μας και τα σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα» έγραψαν σε επίσημη ανακοίνωση οι Αμερικάνοι, ακούγοντας τις διαμαρτυρίες πολλών φεμινιστικών διοργανώσεων ανά τον κόσμο.

Μία άλλη φετινή αλλαγή αφορά την ώρα έναρξης των αγώνων. Ενώ όλα τα γκραν πριν άρχιζαν «ακριβώς», τώρα θα ξεκινούν «και 10», ώστε τα μη συνδρομητικά κανάλια να έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται νωρίτερα για την απευθείας μετάδοση.

Πάντως, οι ευρωπαϊκοί αγώνες θα ξεκινούν 70 λεπτά αργότερα (16.10 Ελλάδος), διότι έρευνα έδειξε πως οι περισσότεροι fans συνδέονται στο μέσον ενός αγώνα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το γκραν πρι της 24ης Ιουνίου, που θα διεξαχθεί στη Γαλλια, θα ξεκινήσει στις 17.10 ώρα Ελλάδος, ώστε να έχει προλάβει να τελειώσει ο αγώνας Αγγλία-Παναμάς για το Μουντιάλ ποδοσφαίρου.