Αθλητισμος

Καλώς ήρθε το Nations League

Έγινε η κλήρωση της νέας μπερδεμένης διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ για τις Εθνικές ομάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
nationsleague.jpg
EPA/SALVATORE DI NOLFI

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο δεν θα ξεκινήσουν τα προκριματικά για το EURO 2020, αλλά η Nations League. Πρόκειται για μια νέα διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, που σκοπεύει να αντικαταστήσει τα άσκοπα φιλικά που δίνουν οι Εθνικές ομάδες μέσα στη σεζόν.

Το format είναι αρκετά περίεργο, καθώς τα 55 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες. Σε κάθε κατηγορία υπάρχουν τέσσερα γκρουπ, όπου οι ομάδες που κληρώθηκαν σε αυτά, θα παίξουν μεταξύ τους διπλούς αγώνες, με σύστημα βαθμολογίας.

Σε κάθε διοργάνωση, ο πρώτος κάθε ομίλου θα ανεβαίνει κατηγορία, ο τελευταίος θα υποβιβάζεται, ενώ οι τέσσερις της A Division θα παίξουν σε φάιναλ φορ για τον νικητή της διοργάνωσης, όπου θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο.

Θα αναρωτηθεί κανείς, ποια ακριβώς είναι η χρησιμότητα αυτού του τουρνουά. Η ουσία είναι πως τέσσερις ομάδες συνολικά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν στο EURO 2020, αν πρώτα δεν τα καταφέρουν από τα προκριματικά αυτής της διοργάνωσης.

Δηλαδή, οι καλύτερες τέσσερις Εθνικές από κάθε κατηγορία, που δεν θα πάνε στο EURO, θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία, δίνοντας μεταξύ τους παιχνίδια, τον Μάρτιο του 2020…

Αν έχετε ήδη μπερδευτεί, μην ανησυχείτε. Ουδείς έχει καταλάβει ακριβώς τι θα συμβεί με αυτή τη διοργάνωση, αφού τα «αν» και τα «εφόσον» είναι πάρα πολλά και θα τα δούμε στην πράξη σε μερικούς μήνες.

Η Ελλάδα –βάσει της κατάταξης στην ειδική βαθμολογία της ΦΙΦΑ- έχει τοποθετηθεί στην τρίτη κατηγορία και μετά τη σημερινή κλήρωση βρίσκεται σε όμιλο με τις Ουγγαρία, Εσθονία και Φινλανδία. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.