Αθλητισμος

Ώρα για Giannis Antetokounmpo #NBAVΟΤΕ

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για το φετινό All star game του ΝΒΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η περσινή παράνοια με τις ψήφους που όλοι δώσαμε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ώστε να λάβει μέρος στο All Star Game του ΝΒΑ, θα επαναληφθεί και φέτος.

Ξεκίνησε χθες η ψηφοφορία και θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιανουαρίου, ώστε να αναδειχθούν οι δύο αρχηγοί των ομάδων που θα συμμετέχουν στον φετινό αγώνα. Για πρώτη φορά στα χρονικά δεν θα υπάρξει ματς Ανατολής-Δύσης, αλλά μικτών ομάδων, των οποίων θα ηγούνται ένας παίκτης από την Ανατολική περιφέρεια και ένας από τη Δυτική.

Ο εκάστοτε αρχηγός θα επιλέξει τους υπόλοιπους της βασικής πεντάδας, λαμβάνοντας υπόψιν του και την ετυμηγορία του κόσμου. Στη συνέχεια μαζί με τον προπονητή, θα επιλεγεί η δωδεκάδα.

Το έργο του Αντετοκούνμπο είναι δύσκολο, καθώς έχει απέναντί του το μεγαθήριο που λέγεται Λεμπρόν Τζέιμς, αλλά και τον Καϊρί Ίρβινγκ, που φέτος στους Σέλτικς έχει αποκτήσει νέους οπαδούς.

Ο… πατροπαράδοτος τρόπος ψηφοφορίας ξεκινά το βράδυ των Χριστουγέννων, όπου στο Facebook και το Twitter γράφουμε σε μεμονωμένο post το ονοματεπώνυμο του παίκτη που θέλουμε να ψηφίσουμε και δίπλα το hashtag #NBAvote. Για παράδειγμα «Giannis Antetokounmpo #NBAVΟΤΕ».

Μπορούμε να ψηφίζουμε κάθε 24 ώρες, μέχρι δέκα παίκτες ανά ημέρα.

Στο Google θα μπορούμε να κάνουμε search τη φράση NBA Vote All Star και να επιλέγουμε από εκεί τους παίκτες της αρεσκείας μας, ενώ η ψηφοφορία ήδη τρέχει στο επίσημο σάιτ του NBA και στο αντίστοιχο application για κινητά και tablets.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και στις 4, 11, 12 16 Γενάρη, η ψήφος μας μετρά διπλή.

Στις 5 Ιανουαρίου θα έχουμε την πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων, μία εβδομάδα αργότερα το update, ενώ η ψηφοφορία λήγει στις 16 Ιανουαρίου. Δύο μέρες μετά θα ανακοινωθούν οι αρχηγοί, στις 26 του μήνα τα ρόστερ, ενώ το τριήμερο του All StarGame που θα γίνει στο Λος Άντζελες, είναι 17-19 Φεβρουαρίου.