Αθλητισμος

Το παγκόσμιο τένις θρηνεί - Έφυγε σε ηλικία 49 ετών η Γιάνα Νοβότνα (video)

Η Τσέχα πρώην πρωταθλήτρια του Wimbledon πέθανε μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφυγε σε ηλικία 49 ετών η Γιάνα Νοβότνα
Matthew Stockman/Getty-Ideal Images

Έφυγε σε ηλικία 49 ετών και μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο η Τσέχα πρώην πρωταθλήτρια του τένις, Γιάνα Νοβότνα. Η Ένωση Γυναικείου Τένις (WTA) ανακοίνωσε ότι η Νοβότνα έπασχε από καρκίνο και «πέθανε γαλήνια περιτριγυρισμένη από τους συγγενείς της».  
Novotna v Sanchez-Vicario: Classic Wimbledon Rally

Η Νοβότνα πραγματοποίησε μία σημαντική καριέρα, κατακτώντας συνολικά 100 τίτλους σε μονό και διπλό, μεταξύ των οποίων και το Wimbedon το 1998, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό της Γαλλίδας Ναταλί Τοζιά με 2-0 σετ (6-4, 7-6). Το ιδιαίτερο στιλ στο σερβίς αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της.
Former Wimbledon champion Jana Novotna dies at 49

Παράλληλα, κατέκτησε τρία ολυμπιακά μετάλλια (δύο αργυρά, ένα χάλκινο), ενώ η υψηλότερη θέση στην καριέρα της ήταν το Νο.2 του κόσμου το 1997. Το 2005 εισήλθε στο Tennis Hall of Fame, ενώ όταν ολοκλήρωσε την καριέρα της ασχολήθηκε με την προπονητική.

Η Νόβοτνα κέρδισε τις καρδιές των φίλων της αντισφαίρισης όταν ξέσπασε σε κλάματα μετά την ήττα της από τη Γερμανίδα πρωταθλήτρια του τένις, Στέφι Γκραφ, το 1993. Τότε την είχε παρηγορήσει η Δούκισσα του Κεντ. «Η Γιάνα ήταν πηγή έμπνευσης για όλους που είχαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν εντός και εκτός των γηπέδων», αναφέρει η επικεφαλής της WTA. «Το αστέρι της θα λάμπει για πάντα στην ιστορία του τένις», πρόσθεσε. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.