Αθλητισμος

Υπάρχουν και κέρδη από τον αποκλεισμό...

Η Εθνική μας αξιοποιεί ορθολογικά τους καλύτερους παίκτες της και είναι δομημένη σε μια στέρεη ποδοσφαιρική λογική ελληνικών προδιαγραφών

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Eurokinissi Sports

Αν δούμε στην ουσία του τον αποκλεισμό από την Κροατία, δεν θα τον πούμε... επιτυχία, αλλά δεν είναι και αποτυχία. Με το ποδόσφαιρο που έχουμε, αυτή η Εθνική ομάδα είναι καλή. Μάλιστα, δεν αποκλείεται στην ρεβάνς της Κυριακής με μια ωραία εμφάνιση να γυρίσει ως ένα βαθμό και τις εντυπώσεις.

Από την άλλη, όποιον και να ρωτήσεις, θα σου απαντήσει πως προτιμά να δει το καλοκαίρι Παγκόσμιο Κύπελλο με Μόντριτς, Ράκιτιτς, Μάντζουκιτς και Πέρισιτς παρά με Μήτρογλου -  Παπασταθόπουλο.

Μη ξεχνάμε ποτέ ποιοι είμαστε, μα και τι τραβήξαμε στην αρχή της μετά Σάντος εποχής. Είδαμε και πάθαμε μέχρι να ξαναβρεθούμε σε ένα δρόμο.

Ο Σκίμπε, παρά την κριτική που δέχεται σήμερα από το πληκτρολόγιο του καθενός, αποδείχθηκε επιλογή λογικής στην προσπάθεια για το καινούργιο ξεκίνημα. Δεν υπήρξε ποτέ σημαντικός προπονητής, δεν έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο και η πρόσληψή του ήταν ευκαιρία περισσότερο για εκείνον παρά για την Εθνική μας. Επειδή όμως είναι και έξυπνος κατάλαβε από την πρώτη στιγμή τί παιζόταν εδώ. Πρώτα κατάφερε να μην μπει στο κέντρο της μεγάλης κόντρας «μαρινακικών» και «αντιμαρινακικών» της εποχής, όπως ο Ρανιέρι. Και πέτυχε την επανεκκίνηση που ζητούσαμε όλοι.

Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για μια νέα Εθνική που αξιοποιεί ορθολογικά τους καλύτερους παίκτες της και είναι δομημένη πάνω σε μια στέρεη αμυντικογενή ποδοσφαιρική λογική ελληνικών προδιαγραφών. Βέβαια, κεφαλαιοποίησε τα δωράκια των Βέλγων και των Σλοβένων μαζί με την «ευμενή αδιαφορία» των Κυπρίων στον προτελευταίο αγώνα και μας έφερε στην 2η θέση του ομίλου. Όμως από την ομάδα λείπουν οι εξάρσεις που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν μέχρι την Ρωσία. Έπρεπε να πετύχει μια υπέρβαση όμοια με εκείνη κόντρα στην Ρουμανία, στα μπαράζ του 2014, αλλά δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά.

Όπως και να ‘χει υπάρχει το προφανές κέρδος: ότι έχουμε πάλι Εθνική Ελλάδας ικανή να κάνει βήματα μπροστά και να πρωταγωνιστήσει στα προκριματικά του επόμενου Euro. Ο Δώνης π.χ. που απουσίαζε μπορεί να της δώσει την ποιότητα που λείπει από την επίθεση. Ο Μανωλάς να την κάνει πιο γρήγορη στην άμυνα. Φτάνει να μην ξανακυλήσει στην παλιότερη εσωστρέφεια και στον ξερολισμό από «κριτές» διαφόρων ειδών και ποιοτήτων που δυστυχώς επηρεάζουν εκμεταλλευόμενοι την ποδοσφαιρική άγνοια των πολλών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.