Αθλητισμος

Καλύτερη Ευρωπαία αθλήτρια του 2017 η Κατερίνα Στεφανίδη

«Είναι τιμή για εμένα, ελπίζω να φέρει περισσότερα νέα παιδιά στο άθλημα», είπε η ίδια 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376699-777597.jpg

Μία ακόμα σπουδαία διάκριση για την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία αναδείχθηκε ως η καλύτερη αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017. Η Ελληνίδα επικοντίστρια, η οποία είναι αήττητη σε 14 σερί διοργανώσεις,  έγινε η πρώτη Ελληνίδα που καταφέρνει να αποσπάσει το συγκεκριμένο τίτλο και να μπει στην ιστορία του ευρωπαΪκού στίβου. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στη διάρκεια του Γκαλά που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με αφορμή την ανάδειξη των κορυφαίων της χρονιάς. Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, η Κατερίνα Στεφανίδη είπε ότι αποτελεί «τιμή για εμένα και την Ελλάδα, ελπίζω να φέρει περισσότερα νέα παιδιά στο άθλημα».  

Υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας ήταν ακόμη η Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία/σφυροβολία), η Νάφι Τιάμ (Βέλγιο/έπταθλο) και η Μαρία Λασιτσκένε (Ρωσία/ύψος).

Στους άνδρες, τον τίτλο κατάκτησε ο πρωταθλητής του ακοντισμού Γιόχαν Βέτερ (Γερμανία), ενώ ανερχόμενο αστέρι στις γυναίκες ήταν η άλτρια του ύψους Γιούλια Λεβτσένκο (Ουκρανία) και στους άνδρες ο Νορβηγός νικητής στο Λονδίνο στα 400 μ. εμπόδια, Κάρστεν Γουόρχολμ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.