Αθλητισμος

Μέσι και Ρονάλντο δίνουν ραντεβού στη Ρωσία

Αργεντινή και Πορτογαλία πέρασαν στο Μουντιάλ, προς τέρψιν των ποδοσφαιρόφιλων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το άγχος ήταν μεγάλο για τους παίκτες της Αργεντινής, που ήθελαν νίκη μέσα στο Κίτο, περιμένοντας παράλληλα και τα άλλα αποτελέσματα της βραδιάς. 

Το άγχος έγινε σοκ, όταν ο Ισημερινός προηγήθηκε μόλις στο 40ό δευτερόλεπτο, αλλά ο Λιονέλ Μέσι πήρε το παιχνίδι πάνω του και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα. Με μια εκπληκτική εμφάνιση και με χατ τρικ, γύρισε μόνος του το ματς σε 3-

1, αποτέλεσμα που χαρίζει στους Αργεντινούς μία από τις 32 θέσεις του επερχόμενου Μουντιάλ.

Από τον όμιλο της Λατινικής Αμερικής, πέρα από Αργεντινή και Βραζιλία πέρασαν ακόμη η Ουρουγουάη με την Κολομβία, ενώ το Περού θα δώσει μπαράζ με τη Νέα Ζηλανδία. Εκτός έμεινε η Χιλή, που ενθουσίασε στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ιδανική αυτόχειρας ήταν η Παραγουάη. Ήθελε απλά μια νίκη επί της ουραγού Βενεζουέλας για να εξασφαλίσει αυτή τη συμμετοχή στο μπαράζ, αλλά κατάφερε να χάσει με 1-0 στην έδρα της.

Στην Ευρώπη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να μην σκόραρε, αλλά πανηγύρισε με την ψυχή του το 2-0 της εθνικής Πορτογαλίας απέναντι στην Ελβετία. Τη βραδιά που ο Φερνάντο Σάντος έκλεινε τα 63 του χρόνια, οι πρωταθλητές Ευρώπης τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλό τους και έκλεισαν θέση για το Μουντιάλ, όπως και η Γαλλία.